Vali Ersin Yazıcı, hayvancılık faaliyetlerine 2010 yılında başlayan, 3 bin baş kapasiteli süt ve 2 bin başlık besi işletmesini içinde barındıran Dutpınar Hayvancılık-Süt işletmesini ziyaret ederek, işletme sahibi Mehmet Öner’den, günlük süt üretimine ve işlenmesine dair bilgi aldı.

Akabinde Vali Yazıcı, hayvancılık faaliyetlerine 2021 yılında başlayan Mihman Et Hayvancılık-Damızlık Koyun İşletmesine ziyarette bulunarak, işletme yetkilisi Münir Ölmeztoprak’tan, 3 bin 500 baş kapasiteli koyun işletmesinin ve mevcutta 1635 baş hayvanın bulunduğu bilgisini aldı.

Kasaplar: Piyasayı canlandırmak için doğru kişilere destek verilmeli Kasaplar: Piyasayı canlandırmak için doğru kişilere destek verilmeli

Vali Yazıcı son olarak, 2011 yılında hayvancılık faaliyetine başlayan ve 3 bin 500 baş kapasiteli süt işletmesine sahip olan Atasancak Hayvancılık-Süt İşletmesini ziyaret gerçekleştirerek, işletme sahibi Mehmet Ali Yılmaz’dan tesisin üretim kapasitesi ve sağladığı istihdam ile ilgili bilgi aldı.  

Ziyaret ettiği tesisler hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Yazıcı, işletme sahiplerinin görüş ve taleplerini dinleyerek ziyaretini sonlandırdı.

İncelemeleri sırasında Vali Yazıcı’ya; Akçadağ Kaymakamı Adem Topaca, Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, ilgili kurum müdürleri ve işletme sahipleri eşlik etti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha