Van Ferdi Sporlar Merkezi’nde boks milli takım antrenörü Ayhan Öz yönetiminde günde 4 saat çalışan sporcular, bu ay Brezilya’da gerçekleştirilecek Liseler Arası Gençler Dünya Şampiyonası ile 2 ay sonra Çin’de düzenlenecek Üniversiteler Arası Dünya Şampiyonasına hazırlanıyor. Sporcular, kendilerine örnek olan milli boksörlerin izinden giderek ülkelerini en iyi şekilde temsil etmeyi ve şampiyonluklar kazanmayı hedefliyor. Sporcuların antrenörü Ayhan Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 sporcusunun Brezilya’da, 2 sporcusunun da Çin’de dünya şampiyonasına katılacağını söyledi.

  • Ayhan Öz: “Sporcularımız çok başarılı” Bu yıl 9 Türkiye şampiyonluğu elde ettiklerini belirten Öz, sporcularının Brezilya ve Çin’den de altın madalyayla döneceğine inandığını ifade etti. Sporcuların disiplinli ve gayretli çalıştığını, milli takım forması giymek için büyük çaba sarf ettiklerini anlatan Öz, “Sporcularımız çok başarılı. Yeni katılanlar da milli takım forması giymek ve şampiyonluklar kazanmak için emek harcıyor. Milli sporcularımızın başarıları altyapıdaki kardeşleri için güzel bir örnek oluyor. Bu spor, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını ve vatana millete hayırlı birer evlat olmalarını sağlıyor. Bu sporcuların desteklenmesini istiyoruz. Bu konuda bize destek olan Sayın Valimize, Gençlik ve Spor İl Müdürümüze teşekkür ederiz.” dedi.

    Malatya’da metruk evde yangın çıktı Malatya’da metruk evde yangın çıktı
  • Milli sporcu Ahmet Peker: “Brezilya’da şampiyon olacağım” 4 kez Türkiye şampiyonu ve bir kez Avrupa üçüncüsü olan Ahmet Peker ise antrenmanları ve hazırlık sürecini iyi değerlendirdiğini belirtti. Brezilya’da şampiyon olmak için çaba gösterdiklerini dile getiren Peker, “Antrenman yapabilmek için her gün 14 kilometre yürüyorum. Hocalarım bana çok büyük destek veriyor. Onların emeğini boşa çıkarmak istemiyorum. Brezilya’da şampiyon olacağım.” dedi. Olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil etmek istediğini belirten milli boksör Evin Erginoğuz da gelecekte antrenör olarak milli sporcular yetiştirmek istediğini söyledi. Van’da boks dalında şampiyonluk elde eden ilk sporculardan biri olduğunu anlatan Erginoğuz, bu başarısını sürdürmeyi hedeflediğini kaydetti. 8 yaşındayken abisinin ısrarıyla boksa başlayan Furkan Avar ise Brezilya’da şampiyon olacağına inandığını, bunun için her gün 4 saat antrenman yaptığını ifade etti.