HÜDA PAR İl Başkanı Dinç: Cami giderleri meselesine yasal bir düzenleme getirilmeli
Camilerin ısıtma-soğutma sistemine bağlı faturalandırılan borçlardan dolayı elektriklerin kesilmesi durumu aylardır devam ediyor.
Diyarbakır'da fatura giderlerinin karşılanamamasından kaynaklı elektrikleri kesilen camiler konusuna cami cemaati ve STK temsilcilerinden sonra bir tepki de HÜDA PAR İl Başkanlığından geldi.
Diğer kamu kuruluşlarında olduğu gibi cami masraflarının da ilgili kurumlarca karşılanması taleplerine yetkililerin kulak tıkamasını eleştiren HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, söz konusu sorunun çözümünün, yasal düzenleme olduğunun altını çizdi.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Dinç, "Hem sosyal medya üzerinden hem de telefonla arayarak camilerin elektriğinin kesildiği ve ısınma sorunuyla ilgili ciddi sıkıntılar olduğuna dair şikayetler geldiğini belirterek "Diyarbakırımızda birden fazla camimizin elektriğinin kesildiği ve çoğu camiye de tebligat gidildiğine dair haberler geliyor. Özellikle tarihi camilerin elektriğinin kesilmesi ayrı bir sıkıntıdır. Caminin soğuk olması camiye gelenlerin rahat bir şekilde ibadet etmelerine engel oluyor. Bununla birlikte caminin faturası yüksek geldi diye Peygamberler ve Sahabeler Şehri Diyarbakır'da elektriklerinin kesilmesi yakışık bir durum değildir." dedi.
"Camilerin elektrikleri asla kesilmemeli, bunun için bir fon ayarlanarak bir şekilde karşılanmalıdır"
Bir kimsenin camiye gelip soğukta ibadet etmesinin insanlık onuruna yakışır bir durum olmadığını sözlerine ekleyen Dinç, "Yetkililer buna yasal bir düzenleme yolu bulsun. Aydınlatma bedeli karşılanıyor ancak kışın ısınma yazın soğutma ile ilgili vatandaşlar bu sıkıntıyı yaşamaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.
Cuma namazı vakitlerinde görevli imamların cemaatten yardım talebinde bulunmasını doğru bulmadığına vurgu yapan Dinç, şunları söyledi:
"Toplumda manevi bir lider konumunda olan imamın her Cuma hutbesine çıktığında cemaatten yardım istemesi doğru değildir. Yetkililere çağrımız, camilerin elektrikleri asla kesilmemeli, bunun için bir fon ayarlanmalı ve cami elektriklerinin faturaları yetkililer tarafından bir şekilde karşılanmalıdır. Şayet karşılanmasına engel teşkil eden bir yasal sorun varsa buna da düzenleme getirilmeli ve bu tıkanıklık çözülmelidir."
Dinç, "Çocuklar; göz bebeğimiz, cennetin gülleridir, geleceğimizdir. Çocuklarımızın Kur'an-ı Kerim dersine gitmesinden mutluluk duyarız ancak camiye giden evlatlarımız soğuktan üşüdüklerini ve bundan dolayı camiye gitmekten imtina ettiklerini belirtiyor. İnsan onuruna yakışmayan caminin elektrik faturaları ve diğer ihtiyaçları için yasal bir düzenleme yapılmalıdır." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Benzer Haberler
"Uluslararası II. Akademi-Medrese Buluşmaları: Medresenin Geleceği Çalıştayı" tamamlandı
Çiftçiler 2'nci mısır hasadından beklenen verimi alamadı
Diyarbakır'da trafik kazası: 1 ölü
Kasım ayında Diyarbakır'da meydana gelen kazalarda 4 kişi öldü 612 kişi yaralandı
Diyarbakır İslami STK'lar: Gazze'deki katliama karşı kardeşlerimizin yanındayız
Diyarbakır'da Medresenin Geleceği Çalıştayı düzenlendi
Oğlaklı TOKİ sakinleri: Bir haftadır suyumuz akmıyor
Yayınevleri ve yazarlar Diyarbakırlı okuyucularını ağırlıyor