Telefon
WhatsApp
İTTİHADUL ULEMA medrese ve hafızlık kayıt süreci devam ediyor

İslam kültüründe olan ve özellikle şark bölgelerinde yüzyıllardır devam ettirilen medrese kültürü, evvelinde olduğu gibi günümüzde de gerek İslami gerekse fenni ilimler alanında devam ediyor.

2022-2023 öğretim döneminin yıl sonu tatiline girmesiyle beraber başlayan medrese kayıtları Kurban Bayramı sonrasına kadar devam edecek. Bölgede birçok il ve ilçede verdiği medrese eğitimleriyle binlerce öğrenci yetiştiren İTTİHADUL ULEMA'da kayıtlar yoğunluk kazanmış durumda.

Medrese eğitimi alanında yaptıkları çalışmalar ve kayıt süreci hakkında açıklamalarda bulunan İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, kayıtlar tükenmeden başvuru yapılması hususunda velilere hatırlatmada bulundu.

"15 Temmuz itibariyle öğrencilerimizi medreselere kabul işlemine başlıyoruz"

Kayıt süreci hakkında konuşan Molla Özer, "Bilindiği üzere okulların tatile girdiği bu dönemde bizler medrese kayıtlarına başlıyoruz. Bu kayıtlarımız 3 kategoridedir. Bunlardan birincisi kız öğrenciler için Arapça eğitimi, ikincisi erkek öğrenciler için Arapça eğitimi ve üçüncüsü de hem erkek hem de kız öğrencilere yönelik hafızlık eğitimi kayıtları alıyoruz." dedi.

Molla Özer, "Kayıtların tamamlanmasına müteakip Kurban Bayramından sonra yani 15 Temmuz itibariyle öğrencilerimizi medreselere kabul işlemine başlıyoruz. Bu süreçte öğrencilerin zeka ve ezber durumları ile anlama kabiliyetlerine göre farklı medreselere yerleştirme yapıyoruz. Yani hazırlık sınıfı dediğimiz kurslarımızda çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim'i okuma ve ilmihal gibi alanlarda yetiştirerek ilgili medreselere yerleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Neslin muhafazası ve Müslümanların bu medrese kültürünün devam ettirilebilmesi için çocukların medreselere yönlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Özer, "şunları söyledi:

"Medrese kültürünün derin bir geçmişi vardır. Tarihe bakıldığında Medrese kültürü ashab-ı suffeye dayandırılmaktadır. Yani Peygamber Efendimiz döneminden günümüze kadar devam etmektedir. Fakat bölgemizce yüzlerce yıldır bu kültürün devam ettirildiğini söyleyebiliriz. Medrese eğitimi sürecinde öğrenci hem normal okul eğitimini devam ettirmekte hem de medrese eğitimini almaktadır. Yani öğrenci maneviyatını kurtarmakla beraber dünyevi olarak devlet bünyesinde imam veya Kur'an-ı Kerim hocası olabilmektedir. Yani çocuğunun dünyasını kurtarmak isteyen de dininin öğrenilmesini isteyen de toplum kültürünü muhafaza etmek isteyen de evladını medreseye göndermelidir."

"6 yıllık eğitim sonrasında çocukların hem dünya hem de ahiretleri için önleri açık olacak"

Peygamber Efendimiz'in "İnsan öldüğü zaman bütün ameli kendisinden kesilir. Ancak 3 şey müstesna; sadaka-i cariye, faydalanılan ilim ve salih evlat." hadisini hatırlatan Molla Özer, "Çocuğunu medreseye gönderen baba arkasında bir salih evlat bırakmıştır. O salih insan kendisinden sonra kime ders verirse, öldüğünde de Allah'u Teala ona hayır yazar. Bundan dolayı lazımdır ki çocuklarımızı medreseye gönderelim. Kurban Bayram'ından sonra inşallah talebeleri alacak; Kur'an-ı Kerim, hadis, tefsir, fıkıh ve ilim adapları dersini vereceğiz. 6 yıl bizim yanımızda okuyacaklar. Bu 6 yıl içerisin de okulunu da bitirmiş olacak. Onun hem dünyası hem de ahireti için önü açık olacaktır." şeklinde konuştu.

"Rağbet çok fakat kayıtlarımızı bitirmiyoruz, grup halinde talebeleri alacağız" diyen Molla Özer, "Eski medrese usulünde kayıtlar sürekli alınıyordu. Ne zaman gitseydin yerin vardı ama şimdi imkanlar kısıtlı olduğu için ve vatandaşlar çok rağbet ediyor diye kayıtlar bitiyor. Kayıtlar bitmeden halkımız, elini çabuk tutması gerekiyor. Çünkü imkanlar dahilinde belli bir sayıya kadar kayıt alıyoruz. Hafızlık için hemen hemen yerimiz dolmuş, en fazla 30-40 kişi alabiliriz. Rabbim neslimizi ve toplumumuzu salihlerden eylesin." dedi. (İLKHA)

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Reklam

Diyarbakir Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği