Bu bölgelerde üniversiteler ve teknoparklar arasında iş birliği sağlanarak, bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında faaliyet gösteren kuruluşlara destek verilecek.

Karara göre, Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde iki ayrı alanda Ankara Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi Ek Alanı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi kuruldu. Aynı ilde Çankaya ilçesinde de Ankara Bilim Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin sınırları belirlendi.

İzmir’in Balçova ilçesinde Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Konya’nın Selçuklu ilçesinde Selçuk Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak tespit edildi.

TikTok kapatılmalı mı? Söz Vatandaşta... TikTok kapatılmalı mı? Söz Vatandaşta...

Teknoloji geliştirme bölgelerinin amacı, üniversite-sanayi iş birliğini geliştirmek, Ar-Ge faaliyetlerini teşvik etmek, teknolojik bilgi üretmek ve bu bilgiyi ekonomik ve sosyal faydaya dönüştürmektir. Bu bölgelerde faaliyet gösteren kuruluşlara vergisel, mali ve idari teşvikler sağlanmaktadır.