Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Mardin İl Jandarma Komutanlığı’nın yaptığı istihbari çalışmalar sonucunda Bagok kırsalında J-SİHA ile tespit edilen teröristlerin, dün Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı F-16’lar ve ATAK taarruz helikopterleri ile ateş altına alındığını belirtti.

Mardin'de ilaçlama suyundan içen 85 hayvan telef oldu Mardin'de ilaçlama suyundan içen 85 hayvan telef oldu

Bakan Yerlikaya, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde, Mardin İl Jandarma Komutanlığı’nca icra edilen, JÖH/Jandarma Komando ve Güvenlik Korucu Timlerinin katıldığı Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Mehmet GÜNDÜZ operasyonu kapsamında, bu sabah 3 teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakan Yerlikaya, “Operasyonu gerçekleştiren Kahramanlarımızı tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizinle. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecektir.” dedi.

Bagok dağında yapılan operasyon, Nusaybin’de ilan edilen Özel Geçici Güvenlik Bölgesi’nin bir parçasıdır. Özel Geçici Güvenlik Bölgesi, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 şehri etkileyen depremin ardından ilan edilmiştir. Bu bölgede terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar sürmektedir.