Kızıltepe’de yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte sıcak hava etkisini arttırıyor. Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı ilçede, ateş başında çalışan esnafın işi daha da zorlaşıyor. Fırıncı ve dönerciler, hem sıcak havaya hem de ateşe dayanarak işlerini yapmaya devam ediyor.

Mardin-Derik'te saman yüklü tır devrildi: 1 yaralı Mardin-Derik'te saman yüklü tır devrildi: 1 yaralı

Cumhuriyet Meydanı’nda döner ustası olan Halim Eke, sıcak havanın kendilerini çok etkilediğini belirtiyor. Eke, “Ateş başında çalışmak çok zor. Sıcaklık 50 dereceyi buluyor. Ter içinde kalıyoruz. Ama işimizi yapmak zorundayız. Müşterilerimizi memnun etmek için elimizden geleni yapıyoruz.” diyor.

Fırıncı Hakan Doğan da ateş başında çalışmanın zorluklarını anlatıyor. Doğan, “Fırının içi çok sıcak oluyor. Sıcak havada ekmek yapmak çok yorucu. Ama biz de alıştık artık. Bu işi severek yapıyoruz. Vatandaşlarımızın ekmek ihtiyacını karşılamak için çalışmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

Sıcak havada dondurma satışları artıyor

Sıcak havada serinlemek isteyen vatandaşlar ise dondurma tüketiyor. Dondurma satıcısı Mustafa Demircan, sıcaklardan dolayı dondurma satışlarının arttığını söylüyor. Demircan, “Sıcak hava insanları bunaltıyor. Vatandaşlar serinlemek için dondurma alıyor. Biz de dondurma satışından memnunuz. Dondurma hem serinletiyor hem de lezzetli.” diyor.

Kızıltepe’de sıcak havanın önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor. Ateş başında çalışan esnaf ise zorlu mesai koşullarına rağmen işlerine devam ediyor.