Altındere köyü mevkisinden başlayan yürüyüş, yaklaşık 2 saat sürdü. Doğaseverler, yaylada hem doğanın güzelliklerini hem de yayla sakinlerinin misafirperverliğini yaşadı.

Etkinliğe katılan Fatih Tanrıverdi, yaylanın havası ve manzarasının çok güzel olduğunu söyledi. Tanrıverdi, “Çok güzel vakit geçirdik, havası muhteşemdi. Çok güzel bir manzarayla karşılaştık. Özellikle köylülerin misafirperverliği bizim için unutulmaz anılar bıraktı.” dedi.

Batman’da HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı’nın kurum ziyaretleri Batman’da HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı’nın kurum ziyaretleri

Ahmet Yıldız da yaylayı her yönüyle çok beğendiğini belirtti. Yıldız, “Yayla çok temiz ve bakımlıydı. Oyun alanları, kamelyalar ve çeşmeler vardı. Yayla sakinleri bize çok iyi davrandı. Çaylarını, yemeklerini ikram ettiler. Onlarla sohbet ettik.” diye konuştu.

Fırat Çapan ise yürüyüşün zorlu ama keyifli olduğunu ifade etti. Çapan, “Yürüyüş esnasında birçok bitki ve hayvan gördük. Yaylaya ulaştığımızda serin bir havayla karşılaştık. Yaylanın yapay gölü çok güzeldi. Göletin kenarında oturup dinlendik.” şeklinde konuştu.

Dabanak Yaylası’na doğa yürüyüşü yapan doğaseverler, etkinliği fotoğraf çekerek sonlandırdı. Doğaseverler, yayladan ayrılırken köylülere teşekkür etti.