Kozluk Kaymakamlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından yüzde 80 hibeli proje kapsamında, Tepeüstü köyünde 52 kilovat kapasiteli güneş enerjisi sistemi kuruldu. Sistem sayesinde çiftçiler, yüzlerce dönümlük tarım arazilerini sıfır maliyetle sulayabilecek.

Kozluk İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail Hakkı Sağlam, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, kurulan güneş enerjisi sistemi projesi ile kuru tarımın yapıldığı 300 dönümlük arazinin sulanacağını söyledi. Sağlam, "Proje kapsamında, 112 adet güneş paneli kuruldu. Sistem, günde ortalama 12 saat çalışacak ve çiftçilerin sulama maliyetlerini sıfıra indirecektir. Bu proje, çiftçilere büyük bir avantaj sağlayacaktır. Hem sulama maliyetlerinden kurtulacaklar hem de ürün verimlerini artırabilecekler" dedi.

Doğaseverler Dabanak Yaylası’nda Doğa Yürüyüşü Yaptı Doğaseverler Dabanak Yaylası’nda Doğa Yürüyüşü Yaptı

Güneş enerjisi sistemiyle sulama yapmaya başlayan çiftçiler, projeden memnun olduklarını dile getirdi. Çiftçiler, "Güneş enerjisi sistemiyle sulama yapmak çok daha ekonomik. Elektrik faturalarından kurtulduk. Ürün verimlerimiz de arttı. Bu projeden çok memnunuz" diye konuştu.

Güneş enerjisi sistemiyle sulama projesi, Batman'da bir ilk olma özelliği taşıyor. Projenin diğer çiftçilere de örnek olması bekleniyor.