Bakan Şimşek, vergi, kredi ve teşvik politikasını bu hususlara göre şekillendireceklerini söyledi.

Bakan Şimşek, Batman’ın 1991 yılında kurulan Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) büyük bir gelişme kaydettiğini belirtti. Bakan Şimşek, “2002 yılına kadar burada bir fabrika var. O da bir un fabrikası. Bugün, 500 yatırımcımız sırada yer bekliyor. 128 faal fabrikamız var. 12 binin üzerinde her gün üreten. Bu üretim üssü sayesinde evine aş götüren kardeşimiz var.” dedi.

Bakan Şimşek, OSB’yi daha da büyütmek için kararlı olduklarını ifade etti. Bakan Şimşek, “Batman bu potansiyele sahip, çünkü artık sadece ülkeler yarışmıyor. Ülkeler içerisinde iIller de yarışıyor, rekabet içinde. Batman’ın hedefi tabii ki Güneydoğu’da Gaziantep’le birlikte liderlik rolü.” diye konuştu.

Bakan Şimşek, eğitim, ulaşım ve altyapıya ciddi yatırımlar yaptıklarını kaydetti. Bakan Şimşek, “Eğitilmiş insan noktasında dışarıdan buraya nitelikli insan, yöneticiler ve AR-GE elemanları çekmeleri gerekiyor. Az önce AR-GE merkezinde Almanya’dan buraya gelmiş ve şu anda burada çalışan bir kardeşimizle tanıştık.” dedi.

Batman-Beşiri'de 2 aile arasında sopalı-bıçaklı kavga: 1'i ağır 41 yaralı Batman-Beşiri'de 2 aile arasında sopalı-bıçaklı kavga: 1'i ağır 41 yaralı

Bakan Şimşek, açılışı yapılan AR-GE merkezinin Batman’ın üretim ve ihracat kapasitesine katkı sağlayacağını söyledi. Bakan Şimşek, “Sürdürülebilir yüksek büyüme için mutlaka yatırım, istihdam, üretim ve ihracat döngüsünün önceliklendirilmesi lazım. Bu konuda son derece kararlıyız.” dedi.

Açılış törenine Vali Ali İhsan Su, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Zekeriya Kaya, Batman OSB Müdürü Mehmet Ali Önal ve çok sayıda davetli katıldı.