Bakan Nurettin Şimşek, Batman Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren All Alçı AR-GE Merkezi'nin açılışı için düzenlenen törene katıldı. Şimşek, burada yaptığı konuşmada önemli konuları ele aldı.

Batman OSB'nin 1991 yılında kurulduğunu hatırlatan Şimşek, OSB'nin büyüme potansiyelini vurguladı. 128 faal fabrikanın bulunduğu OSB'de günde 12 binin üzerinde üretim yapıldığını ifade etti. Batmanlı hemşerilerine iş ve aş sağlamanın öncelikleri olduğunu ve OSB'nin daha da büyütülmesi gerektiğini belirtti.

Batman'ın Güneydoğu'da liderlik hedeflediğini dile getiren Şimşek, "Batman'ın hedefi tabii ki Güneydoğu'da Gaziantep'le birlikte liderlik rolü. Ben inanıyorum ki bunu başarabilir. Zaten bugüne kadarki performans da bunu gösteriyor. Uzun bir süre enflasyonu tek hanede tutabildik. Bu da büyüme potansiyelimizi artırarak Türkiye'nin gelişmiş ülkelerle arayı daha hızlı kapatmasını sağlayacak." dedi.

En büyük önceliklerinin ihracat olduğunu vurgulayan Şimşek, ihracat reeskont kredilerini günlük 5 katına çıkarma kararı aldıklarını ve ihracatçının finansmana erişim sorununu çözeceklerini belirtti. İhracat için üretim yapmanın ve üretim için yatırım yapmanın gerekliliğine dikkat çekti.

Şimşek'in açıklamaları, Türkiye ekonomisinin geleceğine yönelik planları ve öncelikleri hakkında önemli bir perspektif sunuyor.

Batman Valiliğinden av sezonu açıklaması Batman Valiliğinden av sezonu açıklaması