Batman Organize Sanayi Bölgesi'nin 7. etabında bulunan ve 76 yeni fabrikayı barındıran proje, alt yapı çalışmalarının tamamlanmaması ve elektrik enerjisinin verilmemesi nedeniyle üretime geçemiyor. 2020 Ağustos ayında başlanan inşaatların 2022 Aralık ayında tamamlanması gerektiği belirtilmesine rağmen, alt yapı çalışmalarındaki gecikme işletme sahiplerini zor durumda bırakıyor.

Firma Sahipleri Sorunlarını Dile Getiriyor

Batman Valiliğinden av sezonu açıklaması Batman Valiliğinden av sezonu açıklaması

Firma sahipleri, alt yapı çalışmalarının ve elektrik verilmesinin gecikmesinin her geçen gün maliyetlerini artırdığını ifade ediyor. Alt yapı tamamlanmadığı için üretime geçemeyen firmalar, çalışanlarını işten çıkarmak zorunda kalıyor. Batman Valisi Ekrem Canalp'a seslenen firma sahipleri, sorunlarının çözülmesi halinde bölgede 50 bin kişiye istihdam sağlanabileceğini belirtiyor.

İstihdam Potansiyeli Atıl Durumda

Alt yapı çalışmalarının tamamlanmaması nedeniyle istihdam potansiyelinin atıl durumda olduğuna dikkat çekiliyor. Batman Organize Sanayi Bölgesi'nin 7. etabının tamamlanması halinde bölgede binlerce kişiye iş imkanı sağlanabileceği vurgulanıyor. Ancak alt yapı ve elektrik sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiği belirtiliyor.

İş Dünyasının Beklentisi

Firma sahipleri, projenin tamamlanmasının hem Batman'ın ekonomisine hem de istihdama büyük katkı sağlayacağını belirtiyor. Alt yapının bir an önce bitirilmesi ve elektrik enerjisinin verilmesiyle birlikte fabrikaların üretime başlayabileceği ve istihdamın artacağı ifade ediliyor. Vali Ekrem Canalp'in bu sorunlara çözüm bulması bekleniyor.