Operasyonlar kapsamında suçla mücadelede önemli adımlar atıldı. Operasyonlarda müdahale edilen 75 olayda 180 şüpheli şahıs yakalandı ve 5 şüpheli adli makamlarca tutuklandı.

Kaçakçılık ve Uyuşturucu Ticaretine Büyük Darbe

Batman İl Jandarma Komutanlığı'nın operasyonları, kaçakçılık ve uyuşturucu ticaretine büyük bir darbe vurdu. Yapılan operasyonlarda 19 adet çeşitli çaplarda tabanca, 9 adet av tüfeği, 20 kilo esrar maddesi, 11 kilo skunk maddesi, 800 litre motorin, 17 bin 725 paket gümrük kaçağı sigara, 54 adet elektronik sigara, 32 adet gümrük kaçağı cep telefonu ve 164 adet gümrük kaçağı puro ele geçirildi.

Batman’da Kaçak Sigara Operasyonu: 1 Gözaltı Batman’da Kaçak Sigara Operasyonu: 1 Gözaltı

Batman İl Jandarma Komutanlığı, trafik güvenliğine yönelik uygulamalarla da önemli bir çalışma yürüttü. Yapılan uygulamalarda bin 24 sürücüye 1 milyon 535 bin 527 TL idari para cezası uygulandı ve 155 araç trafikten men edildi. Bu sayede trafikteki olumsuz durumların önüne geçilmeye çalışıldı.

Yakalama Kararı Bulunan 705 Şüpheli Adaletin Önüne Teslim Edildi

Yol Kontrol ve Arama faaliyetlerinde, adli makamlarca haklarında yakalama kararı bulunan 705 şüpheli, Batman İl Jandarma Komutanlığı tarafından yakalanarak adli mercilere teslim edildi. Bu şekilde kaçakçılık ve suçla mücadelede hukuki süreçlerin işleyişine katkı sağlandı.