Siyah takım elbiseler giyip güneş gözlükleri takan gençler, ellerinde Willis Haviland Carrier'in resminin bulunduğu "Batmanlılar seni unutmadı. Klimanın kaşifi Willis Haviland Carrier’i saygıyla anıyoruz" yazılı pankartı taşıyarak sokaklarda yürüdü. Bu anlamlı etkinlik, görenlerin yüzünde tebessüm oluşturdu.

Hava sıcaklığının insanları zorladığı Batman'da gerçekleştirilen bu etkinliğin organizatörlerinden Hüseyin Oğuz, klimanın insanlık için büyük bir buluş olduğunu ifade etti. Oğuz, "Bilindiği üzere bölgemiz ve Batman çok sıcak bir alan. Biz de bunun için ekipçe ağabeylerimle ne yapabiliriz diye düşündük ve dedik ki bu klimanın kaşifi bize bu kadar iyi bir şey yapmış, klimayı yapmış, bizleri serinletiyor. Biz de onun anısına siyah takımlarımızı giyelim ekipçe Batman sokaklarında yürüyelim" şeklinde konuştu.

Batman-Beşiri'de 2 aile arasında sopalı-bıçaklı kavga: 1'i ağır 41 yaralı Batman-Beşiri'de 2 aile arasında sopalı-bıçaklı kavga: 1'i ağır 41 yaralı

Çelenk alarak takım elbiselerini giyip klima maketi taşıyan gençler, Batman sokaklarında pankart açarak yürüdüler. Hüseyin Oğuz, "Allah, ondan binbir kere razı olsun. Ne kadar cebimizi yaksa da içimizi serinletiyor. Batman için hatta insanlık için büyük bir icat. Ne desek onun için az kalır. Bence onun için klima sebili gibi bir şey yapılsa, herkes onun önünde serinlese güzel ve anlamlı olur. Ona yine teşekkür ederiz” şeklinde ifadeler kullandı. Bu özverili etkinlik, Batman'da klimanın kaşifini unutmayan gençlerin takdirini kazandı.