OCHA, yaptığı açıklamada, "Gazze'de 1,1 milyondan fazla insanın ciddi bir gıda güvensizliği ile karşı karşıya olduğunu" söyledi ve "özellikle kuzey Gazze Şeridi'nde hayat kurtarmak için karadan yardım ulaştırmanın alternatifi olmadığını" vurguladı.

Gazze soykırımında şehitlerin sayısı 34 bin 388'e yükseldi Gazze soykırımında şehitlerin sayısı 34 bin 388'e yükseldi

BM sözcüsü Stephane Dujarric düzenlediği basın toplantısında, Gazze'ye yeterli gıda getirilmediğini, ayrıca "güvenlik durumu, işbirliği ve koordinasyon eksikliği" nedeniyle devam eden dağıtım sorunlarının da olduğuna dikkat çekti.

Dujarric, OCHA'nın OpT başkanı Andrea Di Domenico'nun Gazze'nin kuzeyindeki kısmen hizmet verilen dört hastaneden birini ziyaret ettiğini ve her gün yaklaşık 15 yetersiz beslenen çocuğun tedavi gördüğünü belirttiğini aktardı.

Dünya Gıda Programı'nın (WFP) Gazze'nin kuzeyindeki nüfusun yaklaşık yüzde 70'inin "korkunç açlık" ile karşı karşıya olduğunu açıkladığını hatırlatan Dujarric, çocukların hayatlarını kurtarmak için Gazze'ye insani yardım sevkiyatlarının kesintisiz olarak gönderilmesi gerektiğini vurguladı.

WFP'nin bu ay Gazze'nin kuzeyine sadece 11 yardım konvoyu gönderebildiğini söyleyen Dujarric, kıtlığı önlemek için günlük sevkiyatlara ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Dujarric, "Asıl sorun, gıda girişinin olmaması, israil makamlarıyla işbirliği eksikliği, yetersiz yakıt ve kamyon sayısıdır." dedi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha