Diyarbakır'da 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde çökerek 60 kişinin hayatını kaybettiği Yoldaş Apartmanı'na dair detaylı bir bilirkişi raporu hazırlandı. Yapılan incelemeler sonucunda, yapının ruhsatsız ve projeleri olmadığı tespit edildi.

Düzova Mahallesi’nde elektrik ve su krizi: Muhtar istifa etti, imam hatip gitti Düzova Mahallesi’nde elektrik ve su krizi: Muhtar istifa etti, imam hatip gitti

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, deprem sonrası yıkılan binalardaki kusurları araştırmak için başlattığı soruşturma, "Deprem Soruşturma Bürosu"nda görevli bir cumhuriyet başsavcı vekili ve üç savcı tarafından sürdürülüyor. Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü tarafından oluşturulan bilirkişi heyetinin hazırladığı raporun yanı sıra, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü tarafından görevlendirilen 6 kişilik bilirkişi heyeti de kente gelerek incelemelerde bulundu.

Yapılan incelemeler, laboratuvar sonuçları ve arşiv kayıtları sonucunda hazırlanan kapsamlı raporlar, soruşturma dosyasına eklendi. 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Yoldaş Apartmanı ile ilgili hazırlanan raporda, yapı ruhsatının ve projelerinin mevcut olmadığı belirtildi.