Batman Milletvekili Ramanlı, sosyal yardım kurumlarını ziyaret etti Batman Milletvekili Ramanlı, sosyal yardım kurumlarını ziyaret etti

Batman'da yaşayan ve maddi imkânları olmayan Gültekin ailesi, Çamlıca Mahallesi'nde bulunan tek katlı derme çatma evlerinde yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Topraktan yapılmış olan evlerinde çökme ve derin çatlakların meydana gelmesi nedeniyle aile, artık evlerinde kalamayacak durumda. 5 nüfuslu Gültekin ailesi, komşularına sığınmak zorunda kaldı ve yardım eline uzanmayı bekliyor.

50 yıllık baba mirası

Ömer Gültekin, evlerinin 50 yıllık bir baba mirası olduğunu ve daha önce de bazı kurumlara başvuruda bulunduklarını ancak netice alamadıklarını belirtti. 6 Şubat'taki depremden sonra evlerindeki çatlakların çoğaldığını ve her geçen gün büyüdüğünü ifade eden Gültekin, maddi durumları olmadığı için kendilerine yeni bir ev yapamadıklarını dile getirdi. Yetkililerden yardım talep eden Gültekin ailesi, yaşadıkları mağduriyeti dile getiriyor.

hafif hasarlı raporu verilmiş

Elif Gültekin, topraktan yapılmış evlerinde çökme tehlikesi olduğunu ve son yaşanan depremle birlikte evlerinin daha fazla hasar gördüğünü aktardı. Daha önceki başvurularında çökme tehlikesi olan evlerine hafif hasarlı raporu verildiğini ancak bu raporların yoğunluk nedeniyle göz ardı edildiğini belirtti. Evlerinin son günlerde her tarafının çöktüğünü ve artık yaşanabilir durumda olmadığını söyleyen Elif Gültekin, sayın vali ve diğer yetkililerden yardım istedi.