Dicle Elektrik, son dönemde kayıt dışı elektrik kullanımını engellemek için çalışmalar yürütüyor.

Geçtiğimiz ay Çınar ilçesinde tespit edilen 13 kaçak trafo ile milyonlarca liralık elektrik hırsızlığının önüne geçen ekipler, bu sefer mobil trafoların tarlalara yerleştirildiği bölgelerde kaçak kullanım tespit etti. Bazı trafoların ise elektrik direklerine kaçak olarak bağlandığı ve büyük miktarda kayıp elektrik oluşturduğu belirlendi.

AW007807_02

Dicle Elektrik saha ekipleri, jandarma eşliğinde bu kaçak trafoları toplamak üzere bölgeye gitti. Ancak kaçak trafoların sahipleri ve bazı bölge sakinleri, taşlarla saldırarak ekiplere engel olmaya çalıştı.

Jandarma, güvenlik tedbirlerini artırarak ekiplere koruma sağladı. Traktör ve kamyonet kasalarına yerleştirilen mobil trafolar, ağır çalışmalar sonucu toplandı. Olaylar, hafif insansız hava araçları tarafından da kaydedildi.

Çınar'da temmuz ayında yağmur hem şaşırttı hem de serinletti Çınar'da temmuz ayında yağmur hem şaşırttı hem de serinletti

Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, tespit edilen kaçak trafoların büyük maddi değerlere sahip olduğunu belirterek, kaçak elektrik kullanımının önlenmesi ve abonelik olmayan vatandaşların kayıt altına alınmasının önemini vurguladı.

AW007807_03

Arvas, elektrik dağıtım şirketlerinin teknoloji tabanlı çözümlerle kayıp elektrikle mücadele ettiğini ve kaçak elektrik kullanımına yönelen vatandaşlarla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Dicle Elektrik saha ekipleri daha önce Çınar ilçesinde 13 kaçak trafonun önüne geçmiş, aylık milyonlarca Türk lirası değerindeki kayıp elektrik kullanımını engellemişti. Bu trafolar, bir ilçenin enerji ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilecek güce sahipti.