Diyarbakır'da Dicle Nehri'nde piknik yapan 16 kişi su seviyesinin yükselmesi sonucu mahsur kaldı. AFAD ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarılan grup sağlık kontrolünden geçirildi.

Hantepe Mahallesi'nde piknik yapmak için Dicle Nehri kenarına giden bir grup, nehrin su seviyesinin aniden yükselmesiyle mahsur kaldı. Akıntıya kapılmamak için kayalıklara sığınan 16 kişilik grup, çevredekilere yardım çağrısında bulundu.

Depremde 'öldü' olarak kayıtlara geçen Bakrı'nın ailesi, hukuk mücadelesi başlattı Depremde 'öldü' olarak kayıtlara geçen Bakrı'nın ailesi, hukuk mücadelesi başlattı

Olayın ihbar edilmesi üzerine jandarma, 112 Acil Sağlık, Yenişehir itfaiyesi ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi. Ekipler, bot yardımıyla mahsur kalan 5'i çocuk toplam 16 kişiyi kurtardı.

Kurtarılan kişiler sağlık ekipleri tarafından kontrol edildi. Nehirde mahsur kalan gruba zamanında müdahale edilmesiyle daha büyük bir felaketin önüne geçilmiş oldu. Yetkililerin su seviyesinin kontrolünü sağlamak ve halkı bilgilendirmek adına önlemler alması önem taşımaktadır.