Güvenlik kameralarının olmadığı bölgeyi fırsat bilen kişi veya kişiler, piknikçilerin araçlarına girerek soygun girişiminde bulundu. Hırsızlar, 3 aracın camını kırarak içlerindeki para, pantolon ve cüzdanları çaldı.

Araçlar soyuldu

Piknik sonrasında araçlarına dönen bazı vatandaşlar, araçlarının soyulduğunu fark etti. Bir araç sahibi, camlardaki parmak izlerinden hırsızların kapıları zorladığını gözlemledi. Mağdurlardan Yusuf Varol (22), hemen jandarma ekiplerine durumu iletti. Olay yeri inceleme ekipleri de bölgeye gelerek delil topladı.

aw003922-02

Varol, yaşananları şu şekilde anlattı: "Yatır köyü temiz bir yer olduğu için arkadaşlarımızla piknik yapmaya gittik. Akşam saat 18.30'da araçlarımıza döndüğümüzde aracımızın camının kırıldığını gördük. Bizim araçla beraber 16 araç soyulmaya çalışılmış. Durumu jandarmaya bildirdik ve ekipler gelip inceleme yaptı. Daha sonra karakola gidip ifade verdik."

Araç camı taşla kırıldı

Varol, kendi aracının da camının taşla kırılıp soyulduğunu belirterek, "Piknik alanından araçlarımızı görebiliyorduk. Bizim aracın camı kırıldığı için diğer araçlara da baktık. Bir araç sahibi aracını kilitlemeyi unutunca hırsızlar o aracı açmış. İçerideki eşyaları çalmışlar. Başka bir araçta da nakit para görünce hırsız camı zorlamış, ama başarılı olamayınca vazgeçmiş. Bizim aracımızın camını da kırıp hırsızlık yapmışlar" dedi.

aw003922-03

Varol ayrıca, köylülerin daha önce de benzer hırsızlık vakaları yaşandığını söylediğini dile getirdi. "Olay yerine gelen inceleme ekipleri sadece bizim aracımıza bakabildi. Diğer araçlarda ciddi bir zarar olmadığı için onlar önce ayrılmıştı. Aksi takdirde zararı görmezden gelip şehre dönecektik. Köylüler öncesinde de böyle olaylar olduğunu söylüyorlar. Biz ilk kez böyle bir durumla karşılaşmadık. Benzer olayların yaşanmaması için yetkililerden çözüm bekliyoruz" şeklinde konuştu.