Diyarbakır’da hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı günlerde, vatandaşların manevi ve dini duygularını istismar ederek dilencilik yapanlar, belediye ve emniyet ekiplerinin takibinde. Zabıta Daire Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, merkez ilçelerde bulunan kavşaklarda, vatandaşların yoğun olduğu cadde ve sokaklarda tek başına dilenen ya da ailesi tarafından zorla dilendirilen çocuklara yönelik denetim yaptı.

Denetimlerde 2023 yılı içerisinde dilencilik yapan 3 bin 457 şahsa müdahale edildi. Ekipler, dilendikleri 35 bin 578 lira paraya el koydu. Ayrıca 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu kapsamında dilenen 132 şahsa ise 81 bin 444 lira idari para cezası kesildi.

Denetimlerde yakalanan çocuklar ise gerekli işlemler yapılmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. Çocukların aileleriyle iletişime geçilerek, çocukların can güvenliklerini tehlikeye attıkları ve suça sürükledikleri konusunda uyarıldı.

Fesih Güler Hoca, vefatının 3’üncü yılında mezarı başında anılacak Fesih Güler Hoca, vefatının 3’üncü yılında mezarı başında anılacak

Zabıta Daire Başkanlığı, dilencilerine yönelik çalışmalarına diğer kurumlarla koordineli olarak daha kapsamlı bir şekilde devam edeceğini bildirdi. Vatandaşlara da duygu istismarı yapan dilencilere itibar etmemeleri konusunda çağrıda bulundu.