Diyarbakır’a gelen ziyaretçilerin mutlaka görmesi gereken 5 muhteşem yer şunlardır:

Diyarbakır Surları: Diyarbakır’ın simgesi olan surlar, Çin Seddi’nden sonra dünyanın en uzun ikinci savunma duvarıdır. Surların üzerinde 82 burç, 16 kapı ve 63 kule bulunmaktadır. Surların içindeki camiler, kiliseler, hanlar ve hamamlar da görülmeye değerdir. Surların en güzel manzarasını sunan nokta ise Dağkapı Meydanı’dır.

Diyarbakir_walls

Hevsel Bahçeleri: Dicle Nehri’nin kıyısında yer alan Hevsel Bahçeleri, Diyarbakır’ın yeşil cennetidir. Hevsel Bahçeleri, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almaktadır. Burada yürüyüş yapabilir, piknik yapabilir, kuş sesleri eşliğinde dinlenebilir ve nehir manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

D3ecUjbXkAEmlp5

Ulu Camii: Anadolu’nun en eski camisi olan Ulu Camii, Diyarbakır’ın merkezinde yer almaktadır. Ulu Camii, Roma döneminde bir kilise iken Hz. Ömer zamanında camiye çevrilmiştir. Caminin mimarisi ve süslemeleri dikkat çekicidir. Caminin içinde sibernetiğin babası El Cezeri’nin yaptığı güneş saati de görülmeye değerdir.

thumbs_b_c_654de92078d651d7329e5b04fec19bb7

Diyarbakır’da kırsal mahalle yollarına asfalt Diyarbakır’da kırsal mahalle yollarına asfalt

On Gözlü Köprü: Dicle Nehri üzerinde yer alan On Gözlü Köprü, Diyarbakır’ın en önemli tarihi yapılarından biridir. Köprü, Artuklu Hükümdarı Melik Salih tarafından 1065 yılında yaptırılmıştır. Köprünün üzerindeki on gözden dolayı bu ismi almıştır. Köprü, günümüzde hem araç hem de yaya trafiğine açıktır.

tarihi-on-gozlu-koprude-sonbahar-guzelligi4e

Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi: Diyarbakır’ın ünlü şairi Cahit Sıtkı Tarancı’nın doğduğu ev, müzeye dönüştürülmüştür. Müzede, şairin hayatına ve eserlerine dair pek çok belge, fotoğraf ve eşya sergilenmektedir. Müze aynı zamanda bir kültür merkezi olarak da hizmet vermektedir.

DqLunqyXgAAhuuB