Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde, Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği bir programla özel bir gece gerçekleşti. Konya Büyükşehir Belediyesi semazen ekibi tarafından "Türk Tasavvuf Musikisi ve Sema Ayini Şerif-i" icra edildi.

Sema Ayini Şerif-i'in unutulmaz sunumu sonrasında, Kum Sanatçısı Ömer Faruk Elmas, anma gecesine özel bir kum sanatı gösterisi gerçekleştirdi. Semazen başı Muhammed Ali Şahin, Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle 2023 yılının Mevlana Yılı ilan edildiğini hatırlattı.

Diyarbakır'da suda kaybolduğu sanılan genç bakın nerede çıktı Diyarbakır'da suda kaybolduğu sanılan genç bakın nerede çıktı

Programa yoğun ilgi gösteren Diyarbakırlılar, etkinlik için teşekkürlerini sunan Şahin'in sözlerini dinledi. Şahin, şu sözlerle duygularını ifade etti: "Bugün, Hz. Mevlana'nın 750. vuslat yıldönümünü Diyarbakır'da anıyoruz. Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle bu anlamlı geceyi düzenledik. Bu kapsamda, Türk Tasavvuf Musikisi ve Sema Ayini Şerif-i sunumu gerçekleştirdik. Hz. Mevlana'yı minnetle ve rahmetle anıyoruz."