Toplu sözleşme masasında, Kamu İşveren Heyeti ile yetkili konfederasyon Memur-Sen arasında zam oranları konusunda büyük bir fark bulunuyor.

Kamu İşveren Heyeti, 2024 yılı için ilk altı ayda yüzde 14, ikinci altı ayda yüzde 9, 2025 yılı için ise ilk altı ayda yüzde 6 ve ikinci altı ayda yüzde 5 zam teklif etmişti.

Memur-Sen ise, 2024 yılı için üçer aylık dönemler itibarıyla refah payı dâhil birinci 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15, dördüncü 3 ayda yüzde 10 artış istemişti. Konfederasyon, 2025 yılı için de altışar aylık dönemler itibarıyla refah payı dâhil birinci 6 ayda yüzde 25 ve ikinci 6 ayda yüzde 15 zam talep etmişti.

Görüşmelere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın da katılması bekleniyor. Bakan Işıkhan, daha önce yaptığı açıklamada, toplu sözleşme sürecinin uzlaşıyla sonuçlanmasını umduğunu söylemişti.

İki otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı İki otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı

Toplu sözleşme görüşmeleri, Ağustos sonuna kadar devam edecek. Taraflar arasında anlaşma sağlanamazsa, toplu sözleşme hükümlerini belirlemek üzere Hakem Kurulu devreye girecek.