Gündoğar, Karacadağ bölgesinden getirdiği bazalt taşlarından, tarihi surların, burçların, camilerin, kiliselerin ve diğer tarihi yapıların maketlerini sabırla oluşturuyor.

Diyarbakır'da "kuru peyzaj" ile su tasarrufu sağlandı Diyarbakır'da "kuru peyzaj" ile su tasarrufu sağlandı

Gündoğar, ilk olarak taştan cami maketi yaparak başladığı taş oymacılığına ilgi duyduğunu ve zamanla ustalaştığını söyledi. 1995 yılında belediyeden aldığı iş teklifiyle Sur ilçesinin 55 metrekarelik maketini yapmaya başladığını belirten Gündoğar, bu çalışmayı 2014 yılında tamamladığını ve Keçiburcu mevkisinde sergilenmeye başlandığını anlattı.

Gündoğar, 8 yıl önce de yeni bir maket çalışmasına başladığını ve bu maketin Sur ilçesi maketinin 10 katı büyüklüğünde olacağını ifade etti. Gündoğar, “Bu işi yapmak için sabır, hayal gücü, el becerisi, teknik ve matematik lazım. Yaptığım eserler tarihi yerlerin gerçek büyüklüğünün 25 katı küçük. Bu çalışma tamamlandığında tarihi eserlerin içerisinde rahatça gezilebilir.” dedi.

Gündoğar, yeni maketteki tarihi surların ve burçların minyatürünü bitirdiğini ve şimdi de ilçenin diğer tarihi eserleri üzerinde çalıştığını söyledi. Gündoğar, “Sadece yaptığım bir burçta yaklaşık 6 bin 600 taş kullandım. Görünce insanlar çok beğeniyor, zamanla içinde bir atölye yaparak eğitim vermeyi düşünüyorum.” diye konuştu.

Gündoğar, Diyarbakır’ın tarihi yapılarını simgeleyen 70 çeşit hediyelik ürünler de yaptığını ve kenti ziyarete gelen turistlere sattığını belirtti. Gündoğar, “Asıl amacım Diyarbakır’ı tanıtmak. Maketi bitirerek sergilemek istiyorum ama bunun için en az 8 dönümlük bir alana ihtiyacım var. Hayırseverlerden bu konuda destek bekliyorum.” dedi.