İlçede istihdamı kolaylaştırmak, genç nüfusa daha fazla imkanı sunmak ve tekstil ile hazır giyim sektöründeki yatırımları geliştirerek üretim kapasitesini artırmak hedefiyle inşa edilen 16 bin 500 metrekare kapalı alana sahip 5 fabrikanın inşaatı tamamlandı.

AW000585_03

"Çalışan ve Üreten Gençler Projesi"

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü "Çalışan ve Üreten Gençler Projesi" kapsamında 2022 yılında temelleri atılan ve hızla tamamlanan bu 5 hazır giyim fabrikası hakkında Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu.

Vali Su, bu yeni fabrikaların kısa süre içinde faaliyete geçeceğini ve toplamda bin 500 kişiye istihdam sağlayacağını belirterek, Diyarbakır halkına ve tüm vatandaşlara hayırlı olması dileklerinde bulundu.

AW000585_01

Diyarbakır'da, genç nüfus için istihdam çalışmaları devam edecek

Terör ve şiddet olaylarıyla anılan Diyarbakır'da artık huzur ve güven ortamının tesis edildiğini vurgulayan Vali Su, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken cazibe merkezi haline gelen Diyarbakır'da, genç nüfus için istihdam yaratma çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

img-8160

Bismil ilçesinde tamamlanan bu yeni giyim fabrikaları, bölgedeki ekonomik gelişimi destekleyecek ve gençlere umut vaat eden iş olanakları sunacak. Aynı zamanda tekstil ve hazır giyim sektörlerine verilen destekle üretim kapasitesi artacak, Diyarbakır'ın kalkınmasına önemli katkılar sağlayacaktır.

Bismil’de Trafolardan Çalınan Kablolar Elektrik Kesintisine Neden Oldu Bismil’de Trafolardan Çalınan Kablolar Elektrik Kesintisine Neden Oldu

Bölgenin geleceği için yapılan bu yatırımlarla istihdamın artması ve gençlerin istihdam edilmesi hedeflenerek, bölgede sosyal ve ekonomik kalkınma süreci desteklenmiş olacaktır.

img-8159