Şüpheliler, çaldıkları petrolü Diyarbakır’da sattıklarını itiraf ettiler.

Olay, geçtiğimiz perşembe günü meydana geldi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) taşımacılığını yapan Gürbay firmasının şoförü Mehmet Ali D. ve arkadaşı Burhan B., Gabar Dağı’ndan aldıkları ham petrol dolu dorseyle Diyarbakır’a doğru yola çıktılar. Yolda Bismil ilçesi Köseli mevkiinde bulunan bir benzin istasyonunda duran ikili, burada ham petrol dolu dorseyle su dolu bir dorseyi değiştirdiler. Ardından rafineriye gitmek üzere yeniden yola koyuldular.

Dorsesi devrilen taş yüklü TIR Bismil'de ulaşımı kapattı! Dorsesi devrilen taş yüklü TIR Bismil'de ulaşımı kapattı!

Ancak rafineride dorseyi boşaltmaya başladıklarında, içinde ham petrol yerine su olduğu anlaşıldı. Güvenlik güçlerinin çağrılması üzerine gözaltına alınan şüpheliler, çaldıkları ham petrolü ismini bilmediklerini iddia ettikleri kişilere sattıklarını söylediler.

Gabar Dağı’nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 Mayıs’ta duyurduğu yeni petrol rezervinin günlük 100 bin varillik üretim kapasitesine sahip olduğu belirtilmişti. Erdoğan, 5 Mayıs’ta da Van mitinginde, “Bundan sonra Gabar terörle anılmayacak, bundan sonra Gabar, o bölgede ayrı bir petrol zenginliğiyle anılacak” demişti.