Ergani İlçe Devlet Hastanesi, Elazığ'ın Maden, Diyarbakır'ın Ergani, Çermik, Dicle ve Çüngüş ilçelerinden gelen binlerce hastaya sağlık hizmeti sunuyor. Ancak son 15 gündür devam eden 'Göz Doktoru' eksikliği, hastanede büyük bir tepkiye yol açıyor.

Yoğun Yığılmalar ve Zorlu Durumlar

Ergani Devlet Hastanesi'nde haftalardır sadece tek bir göz doktorunun görev yapması, göz muayenelerinde ciddi yığılmalara neden oluyor. Hem randevulu hastalar hem de acil vakalardan dolayı hastanede büyük bir talep artışı yaşanıyor. Durumun daha da karmaşıklaşmasına sebep olan bir diğer faktör ise Çermik İlçe Jandarma Komutanlığı'na alınacak Geçici Köy Korucu adaylarının da hastaneye yönlendirilmesi.

Dr. Cansev Şekerler'in Zor Anları

Bu zorlu durum, hastanede görev yapan Dr. Cansev Şekerler'in yaşadığı sıkıntılarla da somut bir hal alıyor. Mesai bitmesine rağmen hastaların odasından çıkmasına izin verilmeyen Dr. Şekerler, kapısının önünde mahsur kalıyor. Durumu daha da üzücü hale getiren ise hastaların fiziksel saldırısı ve sözlü hakaretleri oluyor.

Dr. Şekerler, yaşadığı sıkıntıyı bir arkadaşına yazdığı WhatsApp görüşmelerine de yansıdı:

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü'nden "Ergani Devlet Hastanesi'nde Kriz" haberine ilişkin açıklama! Diyarbakır İl Sağlık Müdürü'nden "Ergani Devlet Hastanesi'nde Kriz" haberine ilişkin açıklama!

"Beni buradan çıkarmayacaklar! Kapımın önü çok kötü! Kapıyı açtırmıyorlar! Çıkamıyorum şu an!"

Yeni Göz Doktorları Atanmalı

Dr. Şekerler'in yaşadığı zorluklar, Ergani İlçe Devlet Hastanesi'nde yaşanan 'Göz Doktoru' eksikliğinin ciddiyetini gözler önüne seriyor. Vatandaşlar, son bir aydır hastanede sadece tek bir göz doktorunun görev yaptığına dikkat çekerek Sağlık Bakanlığı ve il yetkililerine çağrıda bulunuyor. Hastaneye yeni göz doktorları atanması talebi, halkın sağlık hizmetlerine daha etkin bir şekilde erişim sağlanması amacıyla dile getiriliyor.