Ergani'nin Zirka (Dallıdağ) Köyü'nden HİDAYET YEŞİL vefat etmiştir Ergani'nin Zirka (Dallıdağ) Köyü'nden HİDAYET YEŞİL vefat etmiştir

Ergani ilçesinde tamamlanan ve uzun bir süredir beklenen 5 önemli sağlık merkezinin açılışı gerçekleştirildi. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi, Saray Aile Sağlığı Merkezi, 112 Acil Sağlık İstasyonu ve Verem Savaş Dispanseri olmak üzere toplam 5 merkez, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su'nun da katılımıyla hizmete açıldı.

Açılış törenine, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su'nun yanı sıra Ak Parti Diyarbakır Milletvekilleri Suna Kepolu Ataman ve Mehmet Sait Yaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Ergani Kaymakamı Ahmet Karaaslan, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu ve il ve ilçe protokolü üyeleri katıldı.

Vali Ali İhsan Su, yaptığı konuşmada Ergani ilçesinde hizmet halkalarına yeni bir halka daha eklemenin mutluluğunu dile getirdi. Diyarbakır'da vatandaşların sağlık alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak için birçok yatırımın devam ettiğini belirten Vali Su, bu bağlamda Ergani'de de birçok önemli sağlık merkezinin hizmete açıldığını ifade etti.

Vali Su, Diyarbakır genelinde devam eden sağlık yatırımları hakkında bilgi vererek, il merkezinde inşa edilen 1.000 yataklı Şehir Hastanesi'nin çalışmalarının devam ettiğini ve tamamlandığında bölge için önemli bir sağlık merkezi olacağını vurguladı. Ayrıca, Çermik, Dicle, Hani, Lice, Eğil, Kulp ve Silvan gibi ilçelerde de sağlık merkezlerinin inşa edildiğini ve bu hizmetlerin önümüzdeki dönemde halka sunulacağını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi olarak da tüm ilçelere yönelik hizmetlerin sürdüğünü kaydeden Vali Su, bu hizmetlerin gerçekleştirilmesinde desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Açılış töreninin ardından Vali Su, Dicle Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret ederek hayırlı işler ve bol kazançlar diledi. Vatandaşlarla yapılan sohbetlerde talepleri dinleyen Vali Su, Ergani halkının memnuniyetini kazandı. Sağlık alanında yapılan yatırımların bölge halkına kaliteli hizmet sunması bekleniyor.