6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler, etkilediği iller arasında yer alan Şanlıurfa'da, ağır hasarlı binaların yıkım sürecini beraberinde getirdi. Özellikle Haliliye ilçesi Bahçelievler bölgesinde yaşanan yıkım çalışmaları, esnafı zor durumda bırakıyor.

Bahçelievler, Şanlıurfa'nın en işlek semtlerinden biri olarak biliniyor. Ancak deprem sonrası ağır hasarlı binaların yıkımının yavaş ilerlemesi, semtteki esnafı olumsuz etkiliyor. Yıkımın yaşandığı Bahçelievler semtindeki esnaflar, çalışmaların bir an önce tamamlanmasını talep ediyor.

Deprem sonrası yıkım çalışmalarının ağır hasarlı binalar için susuz bir şekilde gerçekleştirilmesi, esnaflar arasında tepkilere neden oluyor. Bazı esnaflar, belediye yetkililerin yapması gereken işi kendilerinin üstlendiğini belirtiyor.

Şanlıurfa'da yabancı uyruklu bir şahsın bir çocuğa cinsel taciz iddiası ilçeyi karıştırdı! Şanlıurfa'da yabancı uyruklu bir şahsın bir çocuğa cinsel taciz iddiası ilçeyi karıştırdı!

Sıddık Çiriş, Bahçelievler semtindeki durumu eleştirerek, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi burada yaşayan insanları düşünmüyor gibi görünüyor. İnsanlar adeta resmen ölüme terk edildi. Belediye başkanı bu durumu görmeli ve gerekeni yapmalı. Bizler belediyenin yapması gereken işi kendi imkanlarımızla üstleniyoruz" diye konuştu.

Yıkım çalışmalarının uzun sürmesi nedeniyle mağdur olduklarını ifade eden Mehmet Toprak, "Depremden bu yana yaklaşık 6 ay geçti ancak yıkım çalışmaları hâlâ tamamlanmadı. İş yerlerimize müşteri gelmiyor, toz ve duman nedeniyle içeride bulunmak zorlaşıyor. Belediyenin daha hızlı ve etkili bir şekilde çalışması gerekiyor" dedi.

Abdulvahap Değirmenci ise yıkımların yavaş ilerlemesinin işlerini olumsuz etkilediğini söyleyerek, "Yıkım çalışmaları başladığında işlerimiz aniden kesiliyor. Ancak binaların hızla yıkılıp yeniden inşa edilmesi olumlu bir gelişme" şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Şanlıurfa Bahçelievler semtindeki esnaflar, deprem sonrası yaşanan yıkım çalışmalarının hızlandırılması ve bölgenin en kısa sürede toparlanması için yetkililere çağrıda bulunuyor.