Gaziantep Peygamber Sevdalıları Derneği Sözcüsü Murat Karakaş, Gazze'deki siyonist vahşete karşı somut adımların atılması çağrısında bulundu.

Siyonist işgal rejiminin 210 gündür Gazze'ye yönelik uyguladığı katliam ve soykırımına tepkinin de gösterildiği programda, Kudüs şehidi Hasan Saklanan ve Gazze şehitleri için dua edildi.

Gaziantep Ulu Camii'nde Cuma namazını müteakip, Kudüs'te işgal askerleri tarafından şehit edilen Hasan Saklanan ve Gazze şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı.

"Gazze'deki zulmün sona ermesi bütün Müslümanların samimiyetine bağlıdır"

Gıyabi cenaze namazını kıldıran Gaziantep Ulu Camii İmam Hatibi Mustafa Çopursuz, namaz öncesi yaptığı açıklamada, "Gazze'deki zulmün sona ermesi bütün Müslümanların samimiyetine bağlıdır. Biz samimi olduğumuzda, yaptığımız ve yapacağımız dualarımızla inşallah zulüm en kısa sürede bitecektir. Yeter ki samimi olalım. Dilimizin söylediğini kalbimiz ile tasdik edelim, beynimiz ve ruhumuz ile inanalım. Söylediklerimiz bedenlerimizin yaptığı ile eşdeğer olduğu zaman hiç korkmayın; zafer yakındır ve zafer elbette Müslümanların olacaktır. Görevdaşımız Hasan Saklanan kardeşimize Allah rahmet eylesin, makamını yüce eylesin. Şehit olduğuna inanıyoruz. Birileri şehit olur, birileri dua eder ve birileri samimiyetle her türlü yardımda bulunur. Cenab-ı Allah bir an önce Gazze'deki, Filistin'deki, Doğu Türkistan'daki ve yeryüzü coğrafyasının neresinde olursa olsun cereyan eden bütün o sıkıntılı durumlardan din kardeşlerimizi kurtarsın. Rabbim Gazze'deki kardeşlerimizin üzerine yardımını yağmur gibi yağdırsın." temennisinde bulundu.

Basın açıklamasını ise Gaziantep Peygamber Sevdalıları Derneği Sözcüsü Murat Karakaş okudu.

Siyonist rejimin Filistinlilere yönelik vahşetine dikkat çeken Karakaş, işgalcilere karşı her türlü adımın atılması gerektiğine vurgu yaptı.

Karakaş, "Direnişin kahraman evlatlarına selam olsun. Selahaddin-i Eyyubi'nin ve Abdülhamid Han'ın torunlarına selam olsun. Siyonist işgal rejimi tarafından Kudüs'te şehid edilen Selahaddin-i Eyyubi'nin torunu Hasan Saklanan kardeşimizin şehadetini tebrik ediyoruz. Rabbim şehadetini kabul etsin, ruhu şad makamı ali olsun." dedi.

"Nazi işgal çetesi 36 bin Filistinli kardeşimizi şehit etti"

Hekimler ve sağlık çalışanları: Gazze'de şimdiye kadar 15 binin üzerinde çocuk şehid edildi! Hekimler ve sağlık çalışanları: Gazze'de şimdiye kadar 15 binin üzerinde çocuk şehid edildi!

Siyonizmin tüm dünya ve insanlık büyük bir için tehlike olduğuna dikkat çeken Karakaş, "Siyonist işgal rejimi dünya istikbarını arkasına alarak, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik vahşet ve dehşeti devam etmektedir. Bir halkı haritadan silmek gayesiyle yapılan gaddarca saldırılara karşı dünya devletleri sus pus olmayı sürdürmektedir. Tarihte ender rastlanan bir katliamla yerleşim yerlerine saldırarak soykırım suçu işleyen siyonist çeteler, kundaktaki bebelerden tutun da beli bükülmüş piri fanilere saldırmaktadır. Kadın, çocuk, yaşlı ve savunmasız masum sivillere saldıran nazi işgal çetesi, Gazze'de şu ana kadar 15 binden fazla çocuk, 10 binden fazla kadın olmak üzere 36 bin Filistinli kardeşimizi şehit etmiştir. Söz konusu saldırılardan dolayı 80 bin kardeşimiz yaralanarak tıbbi imkansızlıklardan dolayı şehit olacakları günü beklemektedirler." diye konuştu.

"Filistin'deki toprakların asıl sahiplerine yönelik her türlü hak ihlalleri yapılmaktadır"

Kana, gözyaşına, talana, işgale doymayan siyonistlerin 75 yıldır her geçen gün Filistin'de işgali genişletmeye devam ettiklerine dikkat çeken Karakaş, "Bunun en son örneğini Gazze'de gördük. Siyonistler, Gazze'ye yönelik saldırılarında her geçen gün köyleri, kasabaları, şehirleri yıkarak, karış karış işgali genişletmektedir. Gazze ve Kudüs başta olmak üzere Filistin'deki toprakların asıl sahibi olan kardeşlerimize yönelik her türlü hak ihlalleri yapılmaktadır. Siyonistler tarafından mazlum kardeşlerimizin evleri, arazileri, bağ ve bahçeleri gasp edilmekte, sürgün, işkence, tutuklama ve katledilmeye maruz bırakılmaktadırlar." şeklinde konuştu.

"Bu vahşet ve dehşet durdurulmalıdır"

Gazze'deki siyonist vahşete karşı somut adımların atılması çağrısında bulunan Karakaş, "İslam dünyasının bu soykırıma varan katliamlar zincirinin oluşturduğu titremeyle kendine gelmezse reflekslerini tamamen kaybetme tehlikesiyle yüzleşir. Onun için devletler bazında siyonist vahşete sessiz kalınması mümkün değildir. Bütün sinir uçları nerede ise onlar harekete geçirilmeli, bu vahşet ve dehşet durdurulmalıdır." ifadelerini kullandı.

"Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız"

Karakaş, "Peygamber Sevdalıları olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Filistin halkına selam olsun. Aksa Tufanı operasyonuna selam olsun. Kahraman mücahitlere selam olsun. Direnişe ve dirilişe selam olsun. Allah'ın selamı rahmeti ve bereketi hepinizin üzerine olsun." dedi.

Sık sık Filistin'e ve HAMAS'a destek amaçlı, katil ve işgalci siyonist rejimine de tepki amaçlı sloganların atıldığı program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha