Üniversitenin rektörlük binası önünde başlatılan ve 10 Mayıs Cuma gününe kadar devam edecek olan oturma eylemine kampüsteki tüm öğrencilere destek çağrısında bulunuldu.

Öğrenciler adına açıklama yapan Makine Mühendisliği bölümü öğrencilerinden Muhammed Nur Bayğut, ABD başta olmak üzere Batı dünyasında yaşanan eylemlere sert bir şekilde müdahale edildiğini hatırlatarak, savaşın Filistin zaferiyle sonuçlanana kadar kampüslerde "Filistin Halkının Yanındayız" diye haykırmaya devam edeceklerini ifade etti.

"Birçok devlet, siyasi çıkarları uğruna ABD’nin tutumu karşısında sesiz kaldı"

Yaşanan katliamlar sonucunda 1,5 milyon insanın Gazze'nin dörtte biri büyüklüğünde olan Refah bölgesine sıkıştırılarak temel insani ihtiyaçlardan mahrum bırakıldığını hatırlatan Bayğut, "Tüm dünyanın gözü önünde aylardır devam eden soykırım karşısında devletler ne yazık ki üzerlerine düşen görevi yerine getirememiştir. İnsan hakları hukuku anlamında hiçbir somut adım atılamamış ve terör devleti İsrail’e karşı yaptırım uygulanamamıştır. Bunun aksine başta ABD ve Avrupalı devletler olmak üzere pek çok ülke İsrail’in bu tutumunu desteklemiştir. ABD hükümeti, Filistin'de soykırım gerçekleştiren israil devletine tam manasıyla güvence sağlamıştır. Ekonomik ve siyasi çıkarları uğruna pek çok devlet ABD'nin bu tutumu karşısında benzer yönde hareket etmiştir. Dünyanın önde gelen devletlerinin destekleyici adımlarından sonra Siyonist rejim saldırılarının dozunu arttırmıştır." dedi.

Avrupa’da ki üniversitelerde öğrenciler kendi inisiyatifleriyle eylemler başlatmış

Dünya devletlerinin üzerine düşen görevi yerine getirememesi karşısında vicdan sahibi milyonlarca insan sokaklara döküldüğünü belirten Bayğut, "Kendi inanışına ve kendi dünya görüşüne uzak olsa bile zulme uğrayan Gazze halkına karşı desteğini haykırmıştır. Sokaklarda ve meydanlarda başlatılan bu eylemler Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan 25 üniversiteye sıçramış ve bu üniversitelerdeki öğrencileri harekete geçirmiştir. Avrupa’nın pek çok yerinde yine üniversitelerdeki öğrenciler kendi inisiyatifleriyle eylemler başlatmış ve kampüsleri içerisinde Gazze’de yaşanan soykırımı protesto etmiştir. Ayrıca, ABD’de ve Avrupa ülkelerinde üniversiteli öğrenciler İsrail’in terör eylemlerine olan desteklerine karşı kendi ülkelerine başkaldırmıştır. Bu başkaldırı karşısında polis müdahalelerine maruz kalan öğrenciler yine de zulme karşı olan söylemlerinden vazgeçmemiş ve vicdani anlamda üzerlerine düşen görevi yerine getirmiştir." diye konuştu. (İLKHA)

Malatya’da metruk evde yangın çıktı Malatya’da metruk evde yangın çıktı
Kaynak: ilkha