Kızılay, aşırı sıcak havaların tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hayatı olumsuz etkilediğini belirtti. Sıcak hava, kuraklık, orman yangınları ve insan sağlığına zarar verirken, kan bağışlarında da ciddi bir düşüşe neden oldu.

Çevre Sağlığı Uzmanı Dr. Adiller: Su fakiri olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz! Çevre Sağlığı Uzmanı Dr. Adiller: Su fakiri olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz!

Kızılay, kan bağışında yaşanan düşüşü gidermek için harekete geçti. Kan merkezlerinin çalışma saatlerini akşama kadar uzatan Kızılay, kan bağışçılarını e-Devlet üzerinden veya Türk Kızılay Mobil Kan Bağışı uygulamasını kullanarak başvuru yapmaya davet etti.

Kızılay, “Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır” mesajını hatırlatarak, ihtiyacı olan tüm hastaların zamanında tedavisi için güvenli ve düzenli kan ile kan ürünleri tedarik görevini yerine getirmeye devam ettiğini vurguladı.

Kızılay’ın yaptığı açıklamaya göre, son 2 ayda 587 bin 600 afetzede hak sahipliği başvurusu aldıklarını ve bunlardan 86 bin 833’ünün konut, 13 bin 167’sinin ise iş yeri için yapıldığını bildirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda ‘Yerinde Dönüşüm’ projesine yapılan başvurunun 100 bini aştığını duyurdu. Özhaseki, “Deprem bölgesindeki şehirlerimizi yeniden inşa edecek ‘Yerinde Dönüşüm’ projemize 8. günde başvuru sayısı 100 bini buldu. Yanımızda olup bize güvenini gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.