Geziye katılan kadınlar, Nusaybin ilçesindeki tarihi ve kültürel mekanları ziyaret etti. Kadınlar, Dara Antik Kenti, Mor Yakup Manastırı, Mor Augin Manastırı ve Zeynel Abidin Camii gibi yerleri görme fırsatı buldu.

Bursa Valisi olarak atanan Demirtaş, Rektör Özcoşar’a veda etti Bursa Valisi olarak atanan Demirtaş, Rektör Özcoşar’a veda etti

Gezi sırasında kadınlarla sohbet eden Hanımeli Kadın Merkezi Müdürü Gönül Dinler, belediyenin kadınlar için yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Dinler, “Belediyemiz, kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için çeşitli projeler yürütüyor. Kadın merkezimizde açtığımız kurslarda kadınlar hem meslek ediniyor hem de sosyalleşiyor. Bu geziler de kadınlarımızın hemhor olması ve yeni yerler görmesi için düzenleniyor.” dedi.

Dinler, geziyi destekleyen Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Cıdıroğlu’na teşekkür etti. Dinler, “Sayın Kaymakamımız Cıdıroğlu, kadınların sorunlarına duyarlı bir yönetici. Bize çalışmalarımızda destek veriyor. Tüm kadın ve çocuklarımız adına kendisine teşekkür ederim.” diye konuştu.

Geziye katılan kadınlar da belediyeye teşekkürlerini iletti. Kadınlar, “Belediyemiz bizi unutmuyor. Bize güzel imkanlar sunuyor. Bu gezide çok eğlendik ve çok şey öğrendik. Nusaybin çok güzel bir ilçe. Tarihi ve kültürel zenginlikleri var. Belediyemize ve kaymakamımıza böyle bir fırsat verdikleri için teşekkür ediyoruz.” dediler.