Şanlıurfa'da Dergâh Camii'nde kılınan Cuma namazının ardından yüzlerce Şanlıurfalı, Kudüs'te şehid edilen Türkiye vatandaşı Hasan Saklanan için bir araya geldi.

Balıklıgöl Yerleşkesinde düzenlenen basın açıklamasına HÜDA PAR Milletvekili Serkan Ramanlı, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, HAMAS yetkililerinden Macit Ebu Hasan, STK temsilcileri ve halk katıldı.

Programda, Filistin'e ve HAMAS'a destek amaçlı slogan atıldı.

Basın açıklamasını okuyan Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı ve Şanlıurfa STK'ları Dönem Sözcüsü İbrahim Halil Güven, Gazze'nin direnişiyle, şehadetleriyle ders vermeye devam ettiğini vurguladı.

Gazze’deki soykırım ve bütün yoksunluklara rağmen şanlı Aksa Tufanı direnişinin sürdüğünü dile getiren Güven, Ticaret Bakanlığının almış olduğu, terör ve işgal rejimi ile yapılmış bütün ticari antlaşmaların durdurulmasını geç de olsa olumlu bulduklarını ifade ederek Adana İncirlik'te ve Malatya Kürecik'te yer alan Amerikan üslerinin derhal kapatılması taleplerini tekrarladı.

"Kudüs’te şehit edilen Hasan Hocamız şehadetiyle tüm insanlığa önemli mesajlar verdi"

Güven, "HAMAS’a terör örgütü diyen, HAMAS lideri İsmail Heniyye ve ailesi ile ilgili onlarca iftira atanların da bu olaylarla alakalı yaptıkları hiçbir açıklamayı samimi bulmadığımızı ilan ediyoruz. Bu vesile ile Ramazan Bayramının birinci gününde 3 oğlu ve 3 torunu şehid edilen HAMAS lideri İsmail Heniyye’yi tebrik ediyoruz. Ailesinden altmış kişiyi bu savaşta şehit veren bir liderliğin bozulmayan metaneti karşısında tüm azgın güçlerin diz çökeceğine inanıyoruz. Kudüs’te şehit edilen hemşehrimiz, Hasan Hocamız şehadetiyle bizlere ve tüm insanlığa önemli mesajlar verdi. İslam'ın kutsallarını savunurken cesur olmamız gerektiğini bizlere öğretti. Filistin meselesinin bir coğrafya’nın veya bir ırkın meselesi olmadığını imani bir mesele olduğunu bizlere şehadetiyle gösterdi. Şehitliğin Allah katında ulaşılabilecek en büyük mertebe olduğunu ve Gazze'yi işgal ve soykırımı durdurmak için herkesin mutlaka yapabileceği bir şeylerinin olduğunu ve olabileceğini öğretti. Son olarak Allah dilerse düşman çelikten kaleler içinde saklansa dahi Allah'ın ve İslam’ın düşmanlarını vurabileceğimizi gösterdi." dedi.

"Şehid Hasan Saklanan hocamızın cenazesinin getirilmesi için gereken ne varsa bir an önce yapılmalı"

Şehid Saklanan'ın cenazesinin bir an önce ailesine teslim edilmesini talep eden Güven, şöyle devam etti:

"siyonist Yahudilerin bir asra varan işgaline ve zulmüne karşı gösterilen haklı bir direnişin şanlı bir sayfası niteliğindeki Aksa Tufanı'ndan sonra, dünyada benzeri görülmemiş soykırım ve vahşeti bugün 210 gündür bütün dünyanın gözü önünde gerçekleştiren soykırımcı siyonist israil’e karşı çıkmayı, göğsündeki imanın ve Mescid-i Aksa aşkının verdiği cesaretle vazife üstlenen hemşerimiz Hasan Saklanan hocanın şehadetini Allah kabul etsin. Hasan Saklanan hocanın eylemi, kendini 'Size ne oldu da Allah yolunda ve ‘Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu şehirden çıkar, bize tarafından bir sahip gönder, bize katından bir yardımcı yolla!’ diyen çaresiz erkekler, kadınlar ve çocuklar uğrunda savaşmıyorsunuz?' ayetinin muhatabı olarak gören her iman sahibinin gösterebileceği tepkilerden bir tepkidir.Hasan Saklanan hocanın eylemi; siyonistlere, yaptıkları soykırım ve vahşete karşı vicdan ve iman sahibi tüm insanların nefretini kazandıkları ve sadece zulmettikleri Filistin topraklarında değil hiçbir yerde güvende olamayacakları gerçeğini anlamaları ve zulümlerine son vermeleri için açık bir işarettir. Şehid Hasan Saklanan hocamızın cenazesinin bir an önce ailesine teslim edilmesini, yapılması gereken ne varsa yetkililerin bir an önce yapmasını talep ediyoruz."

Başakşehir'de el yapımı bomba ihbarı Başakşehir'de el yapımı bomba ihbarı

"Üstad Hasan'ın kanı Mavi Marmara'da şehitlerinin kanıyla bir araya geldi"

Programda bir konuşma yapan HAMAS yetkililerinden Macit Ebu Hasan, "Kassam'ın Tugaylarından, Kassam'ın Tugaylarının Komutanından Üstad Hasan'ın ailesine selam olsun. Hasan hocamız gerçekleştirdiği bu eylemde Mescid-i Aksa'ya kanını feda etmiştir ve Mescid-i Aksa için yapılan Aksa Tufanı'na dahil olmuştur. Üstad Hasan'ın kanı tıpkı Mavi Marmara'da şehid düşen şehitlerin kanıyla bir araya geldi. O mübarek şehitlerin kanı yine Gazze topraklarında Kassam'ın şehitlerinin topraklarında bir araya gelmiştir. Üstad Hasan'ın ailesine müjdeler olsun; annesine, babasına müjdeler olsun. Zira onlar artık bir şehid babası, şehid anasıdırlar." şeklinde konuştu.

Program, yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha