Kur’an Nesli Platformu, ‘Hayat Namazla Güzeldir’ temasıyla ülke genelinde namaz ayı etkinlikleri düzenliyor. Bu etkinliklerin bir parçası olarak, 7-10 yaş arası çocukların namaz öğrenmeleri amacıyla eğlenceli ve sosyal etkinlikler içeren iki haftalık programlar düzenliyor. Programlar, 15 Ağustos itibariyle başlayacak ve kimi illerde farklı tarihlerle eylül ortalarına kadar devam edecek.

Namaz eğitimi programı hakkında açıklamalarda bulunan Kur’an Nesli Platformu Dönem Sözcüsü Kenan Çaplık, Türkiye genelinde gerçekleştirecekleri programlarla 7-10 yaş arasındaki on binlerce kız ve erkek çocuğunun namazla tanışacağını söyledi. Çaplık, “Namaz, Müslümanların en önemli ibadetidir. Biz de Kur’an Nesli Platformu olarak, çocuklarımızın namaza sevgi duymalarını ve namazın hayatlarının bir parçası olmasını istiyoruz. Bu amaçla, çocuklarımızın hem namaz öğrenebilecekleri hem de eğlenebilecekleri programlar hazırladık.” dedi.

Batman-Beşiri'de 2 aile arasında sopalı-bıçaklı kavga: 1'i ağır 41 yaralı Batman-Beşiri'de 2 aile arasında sopalı-bıçaklı kavga: 1'i ağır 41 yaralı

Programlara katılan çocuklar, namazın farzları, sünnetleri, şartları ve dualarını öğreniyor. Ayrıca, namaz kılmanın faydaları, namazın önemi ve namazın hayatımızdaki yeri gibi konularda da bilgilendiriliyor. Programlar, Kur’an-ı Kerim okuma, ilahi dinleme, oyun oynama ve yarışma gibi etkinliklerle renklendiriliyor.