Anızın yakılması sonucu çıkan yangının ortasında kalan görevliler canlarını zor kurtarabildi. Olayın ardından jandarma soruşturma başlattı.

Dicle Elektrik, alacaklarını tahsil etmek için mahkemeye başvurmuş ve mahkemeden Ekinciler ve Karataş mahallelerindeki 6 trafonun sökülmesi yönünde karar alınmıştı.

Anız yangını, görevlilerin çalışmalarını engelledi

Ancak Ekinciler Mahallesinde, 2017 yılından bu yana tarımsal üretim yapmak için kullandığı elektriğin bedelini ödemeyen aboneye ait tarlada çıkan anız yangını, görevlilerin çalışmalarını engelledi.

Aynı zamanda Şanlıurfa'da da Dicle Elektrik ekipleri, elektrik borcunu ödemeyen tarımsal sulama abonelerine ait trafoları almak üzere Hilvan ilçesine bağlı kırsal Küskünlü Mahallesine gitti.

Görevlilere saldırdılar

Ancak mahkeme kararına ve jandarmanın aldığı tedbirlere rağmen trafoların sökümü sırasında bazı kişiler ekipteki görevlilere saldırdı. Jandarmanın müdahalesiyle 4 kişi gözaltına alındı.

Kızıltepe’de Kafa Kafaya Çarpışan Araçlarda 4 Yaralı Kızıltepe’de Kafa Kafaya Çarpışan Araçlarda 4 Yaralı

Dicle Elektrik, borç tahsilatı çalışmalarına devam ediyor ve yaşanan olayların ardından güvenlik tedbirlerini arttırmış durumda. Mahkeme kararlarına uygun olarak yasal sürecini sürdüren Dicle Elektrik, alacaklarını tahsil etmek için hukuki mücadelesine devam ediyor.