Diyarbakır’da son yıllarda yaşanan kuraklık, hem tarım hem de hayvancılığı olumsuz etkiliyor. Özellikle Karacadağ bölgesindeki mera ve yaylalarda su kaynakları kuruyor. Bu durum, bölgede hayvancılıkla geçimini sağlayan besicileri zor durumda bırakıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, besicilerin mağduriyetini gidermek için Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı aracılığıyla bir çalışma başlattı. Belediye ekipleri, Karacadağ’da 5 ve 10 tonluk 44 su deposu ile 5 metre uzunluğunda 37 sıvat (Hayvan içme suyu tesisi) yaptı. Bu sayede mera ve yaylalarda binlerce küçükbaş hayvanın su ihtiyacı karşılanmış oldu.

Fesih Güler Hoca, vefatının 3’üncü yılında mezarı başında anılacak Fesih Güler Hoca, vefatının 3’üncü yılında mezarı başında anılacak

Belediye ekipleri, her gün tankerlerle mera ve yaylalara 200 ton su taşıyarak su depolarını ve sıvatları dolduruyor. Böylece besicilerin hayvanlarının susuz kalmaması sağlanıyor.

Belediye ayrıca, iklim değişikliğiyle birlikte artan hava sıcaklarında besicilerin su ihtiyacını karşılamak için bölgede güneş enerjisi ile çalışan sondaj kuyuları açmayı planlıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kuraklıkla mücadele çalışmaları, bölgedeki besiciler tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Besiciler, belediyeye teşekkür ederek, hayvancılığın devam etmesi için suyun çok önemli olduğunu vurguluyor.