İşgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken dünyanın farklı coğrafyalarında sürdürülen destek açıklamaları, yardım çalışmaları, program ve etkinlikler üzerinde basının rolünü ele alan Misk Media Müdürü Üveys Çelebi, basının, ümmetin tüm kesimleri tarafından verilmesi gereken uzun soluklu bir mücadele türü olduğuna vurgu yaptı.

Basın ve medya çalışmalarının Gazze'de yaşananların kamuoyu üzerine etki oluşturma hususunda büyük bir role sahip olduğunun altını çizen Çelebi, "Hiç şüphe yok ki medya çalışmaları ve bu tür olayların vurgulanması, Gazze Şeridi'nde olup bitenler konusunda halk kitlelerinin farkındalığını derinleştirmede büyük bir role sahiptir ve aynı zamanda ümmetin tüm kesimlerinden ve farklı ülkelerdeki unsurlardan gelen büyük dayanışma durumunu yansıtmaktadır." dedi.

"Medya çalışmaları farkındalığın şekillenmesinde somut bir etkiye sahip olmuştur"

Çelebi, "Bu mücadelede medya çalışmaları büyük bir rol üstlenmiş ve farkındalığın şekillenmesinde somut bir etkiye sahip olmuştur. Yakın zamanda Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerdeki üniversite öğrencilerinin nasıl geniş bir etki yarattığına tanık olduk. Bu nedenle bu etkinlikleri sürdürmek ve bu olayları vurgulamaya devam etmek farkındalığı büyük ölçüde derinleştirmektedir." ifadelerini kullandı.

Medya çalışmalarının ümmetin tüm kesimleri tarafından verilmesi gereken uzun soluklu bir mücadele türü olduğunu vurgulayan Çelebi, şu ifadelere yer verdi:

Yunanistan'a geçmeye çalışan 3 FETÖ mensubu 5 kişi yakalandı Yunanistan'a geçmeye çalışan 3 FETÖ mensubu 5 kişi yakalandı

"Bazı insanlar, bazen bunca zaman sonra bazı insanların davayla etkileşime geçme heveslerinde bir durgunluk olduğundan bahsediyor. Savaşların uzunluğunun doğası bir tür durgunluğa neden olabilir, ancak medyada yer almaya ve farkındalığı yaymaya devam etmek farkı yaratan şeydir ve bu, İslam Ümmetinin tüm kesimleri tarafından tüm çalışma alanlarında verilmesi gereken uzun soluklu bir mücadeledir." (İLKHA)

Kaynak: ilkha