2015 yılında Diyarbakır'ın Sur ilçesinde meydana gelen terör olayları, birçok aileyi perişan etmişti. Bu ailelerden biri de 59 yaşındaki Hanım Demir ve altı torunuydu. Evleri terör saldırıları sonucu zarar gören Hanım Demir, o acı günlerde çocukları ve torunlarıyla başka bir yere taşınmak zorunda kalmıştı. Sur ilçesinin Alipaşa Mahallesi'nde bulunan evleri yandıktan sonra merkez Yenişehir ilçesi Aziziye Mahallesi'ne sığınan Hanım Demir, hayırsever bir insanın yardımıyla tır dorsesine yerleşti ve altı torunuyla bu dorse içinde hayat mücadelesi verdi.

Dört yıl önce hayırseverin desteğiyle tır dorsesine yerleşen Hanım Demir, burada kışın soğuk ve yazın sıcak koşullarında zorlu bir hayat yaşamak zorunda kaldı. Kendisi astım hastası olan Hanım Demir'in, torunları da sık sık hastalanmaktaydı. Ancak zorluklarla dolu bu yaşamda, Demir hiçbir zaman torunlarından ve Allah'tan başka kimseyi yanında göremedi.

Diyarbakır'ın zaman ustası: Kadim kentte 50 yıldır zamanı ayarlıyor! Diyarbakır'ın zaman ustası: Kadim kentte 50 yıldır zamanı ayarlıyor!

Altı torununa sahip çıkan ve onlara annelik yapan Hanım Demir'in tek isteği, eski evine geri dönmekti. Eski evleri ve mahallelerine olan özlemi hiç dinmeyen Hanım Demir, umutla eski evinin kendisine geri verilmesini diledi. Sur'daki terör olaylarının hüzünlü etkileri hala devam ederken, Hanım Demir ve torunları da geçmişin acı hatıralarıyla yaşam mücadelesi veriyor, gelecekleri için umutla bekliyorlar.