Bu küçük dükkanda zamanı ayarlayarak geçen yılların hikayesi, onun ailesini büyütüp eğittiği bir hayatın simgesi haline gelmiş durumda.

Harita Kadastro işini bırakıp Diyarbakır-Sur'da tesbihçilik mesleğine geri döndü Harita Kadastro işini bırakıp Diyarbakır-Sur'da tesbihçilik mesleğine geri döndü

Büyüyen Bir Ailenin Geçim Kaynağı

Merkez Sur ilçesindeki dükkanında kurma saatleri onaran 68 yaşındaki Hanifi Uğurtay, 50 yıllık meslek yaşamını burada sürdürüyor. Mesleğinden elde ettiği gelirle 6 çocuğunu büyüten Uğurtay, aynı zamanda bu gelirle onları okuttu.

Zamanın İzi Dükkanda

Uğurtay, zamanın izlerini taşıyan bu dükkanında kahveye gitmek yerine her gün dükkana gelip müşterilerinin saatlerini tamir etmeye devam ediyor. 1973 yılından beri aynı dükkanda saat tamiri yaptığını belirten Uğurtay, zaman içinde birçok değişime şahitlik ettiğini ifade ediyor.

Geleneksel İşçilik ve Yaşanmışlık

Uğurtay, geleneksel kurmalı ve otomatik saatlerin ustası olduğunu, ancak elektronik saatlerin çıkmasıyla bu konuda sınırlarının arttığını dile getiriyor. Usta, "O saatleri yapamıyorum. Şimdi de kahveye gitmemek için geliyorum, 3-4 saat oturuyorum, arkadaşlarla sohbet edip evimize gidiyoruz. Gün oluyor siftah yapmadan evime gidiyorum. Pazartesinden beri bugün iki tane müşteri geldi. 20’şer lira aldım onlardan” şeklinde anlatıyor.

Hanifi Uğurtay, daracık dükkânında sadece saatleri değil, aynı zamanda bir yaşamın ve zamanın hikayesini de muhafaza ediyor.