Proje, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Dicle Kalkınma Ajansı, Kızıltepe Kaymakamlığı, belediye ve Kızıltepe Üreten Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi iş birliğiyle hayata geçirildi.

Projenin adı “Kızıltepe Kadın Emeği Tandır Evleri Projesi”. Proje kapsamında 5 kadına Halk Eğitim Merkezinde tandır ekmeği yapımı eğitimi verildi. Eğitim sonrasında kadınlar, Turgut Özal Mahallesi’nde açılan tandır evinde çalışmaya başladı.

Tandır evinde 8’i geleneksel, 5’i doğal gazlı olmak üzere 13 tandır bulunuyor. Kadınlar, bu tandırlarda kepekli ve beyaz unla iki çeşit ekmek yapıyor. Ekmeklerin fiyatı ise 1 lira.

Bursa Valisi olarak atanan Demirtaş, Rektör Özcoşar’a veda etti Bursa Valisi olarak atanan Demirtaş, Rektör Özcoşar’a veda etti

Tandır evi sorumlusu Gülistan İbrahimoğlu, projenin kadınların istihdamına büyük katkı sağladığını söyledi. İbrahimoğlu, “Şu an çok memnunuz. Halkımız da bizi destekliyor. Bir gelen bir daha geliyor. Ekmeklerimiz çok lezzetli. İlerde farklı çeşitler de yapmayı düşünüyoruz.” dedi.

Tandır evinden ekmek alan Yusuf Aslan ise ekmeklerin tadına doyamadığını belirtti. Aslan, “Her hafta buradan ekmek alıyorum. Hem sağlıklı hem de lezzetli. Tandır başında çalışan kadınları ve bu projeyi gerçekleştirenleri tebrik ediyorum.” diye konuştu.