ERGANİ KÜLTÜRÜ: Zenginliklerin ve Köklü Mirasın İzleri ERGANİ KÜLTÜRÜ: Zenginliklerin ve Köklü Mirasın İzleri

Tarihi eserlerin dönemleri

Ele geçirilen sikkelerin Bizans, Roma ve Yunan dönemlerine ait olduğu tespit edildi. Sikkelerin hangi yüzyıllarda basıldığı ve hangi liderlerin resimlerini taşıdığı ise henüz bilinmiyor. Sikkelerin değerinin belirlenmesi için Müze Müdürlüğüne teslim edildi.

Operasyonun detayları

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl ve İlçe Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube müdürlüklerince Ergani’de ikamet eden kişilerin tarihi eser satmak için müşteri aradığı bilgisine ulaşıldı. Jandarma ekiplerinin operasyonunda 3 kişi tarihi eserleri satmaya çalıştıkları esnada suçüstü yakalandı. Şüphelilerin üzerlerinde ve araçlarında 1119 sikke ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 şüphelinin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

Tarihi eser kaçakçılığı sorunu

Türkiye, tarihi eser kaçakçılığı konusunda dünyanın en çok etkilenen ülkelerinden biri. Ülkenin zengin kültür mirasına sahip olması, kaçakçıların hedefi haline gelmesine neden oluyor. Tarihi eser kaçakçılığı, hem kültürel hem de ekonomik açıdan büyük bir kayıp anlamına geliyor. Bu nedenle, yetkililer tarihi eser kaçakçılığına karşı mücadeleyi sürdürüyor.