İşgalci siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü katliam ve soykırımda şehit sayısı 35 bine, yaralı sayısı ise 80 bine yaklaştı.

Saldırıların ilk gününden beri İslam coğrafyasının birçok ülkesinde başlatılan çeşitli etkinlik ve eylemler Batı'ya da sıçradı. Başta ABD olmak üzere birçok ülkedeki üniversite öğrencilerinin başlattığı eylemler, adeta küresel intifadaya dönüştü.

Soykırımın başladığı ilk günlerden beri çeşitli etkinliklerle Gazze'ye verdikleri destekle adını duyuran Malatya İnönü Üniversitesi Öğrenci Toplulukları, siyonist işgal rejiminin Gazze'de yaptığı soykırıma tepki göstermek ve başta ABD olmak üzere dünya genelindeki üniversitelerde küresel intifadaya dönüşen protestolara destek vermek amacıyla "Kampüs İntifadası" adıyla nöbet çadırları kurmaya başladı.

Hekimler ve sağlık çalışanları: Gazze'de şimdiye kadar 15 binin üzerinde çocuk şehid edildi! Hekimler ve sağlık çalışanları: Gazze'de şimdiye kadar 15 binin üzerinde çocuk şehid edildi!

"Gazze'de yapılan zulümler sona erene kadar devam ettireceğiz"

Elektrik-Elektronik Mühendisliği 2'nci Sınıf Öğrencisi Zülkif Yokuş, "Bizler şu an Filistin'deki kardeşlerimize yapılan zulmü, Amerika'da öğrencilere ve öğretim görevlilerine yapılan vahşice saldırıları dile getirmek amacıyla üniversitede 'kampüste intifada' başlığı altında çadırlarımızı kuruyoruz, inşallah Gazze'de yapılan zulümler sona erene kadar devam ettireceğiz. Nöbet çadırlarımızı kurmaya başladık. Her gün artacak şekilde çadırlarımızı kuruyoruz. Akşamları hocalarımızla beraber Gazze'yi anma adına bir halka oluşturacağız. Yapılan zulümleri sürekli dile getireceğiz. Aynı zamanda boykotu sürekli hatırlatacağız. İlk başta Amerika'da öğrenciler tarafından bu çadırlar kurulmaya başlamıştı. Ve onlara karşı şiddetli saldırılar gerçekleştiriliyor. Amerikan polisi oradaki öğrencilere yaptığı saldırıyla işgalci israil polislerinden bir farkının olmadığını herkes gördü. Buradaki ana temamız elbette ki Gazze ama Amerika'daki üniversitelerde Gazze için eylem yapan öğrencilere yapılan zulme de sessiz kalmamak onlara destek vermek yanlarında olduğumu göstermek için bu çadırları kurduk." şeklinde konuştu.

"Gazze ümmetin izzet ve şerefini koruyor. Biz de çadır kurarak gece gündüz onlara destek vereceğiz"

İlahiyat Fakültesi Mezunu Şuayb Yaylacı, "İnönü Üniversitesi'nde arkadaşlarımızın yaptığı çok güzel bir etkinlik var. Biz de Gazze'deki kardeşlerimize, Amerika'da ve diğer dünya ülkelerinde olduğu gibi ribat çadırları kurarak destek vereceğiz. Gazze ümmetin izzet ve şerefini koruyor. Biz de burada bu çadırları kurarak gece gündüz onlara destek vereceğiz." diye kaydetti.

"İnşallah her zaman Filistin'i gündemde tutmaya gayret edeceğiz"

Birçok ülkedeki üniversitelerde Gazze'ye destek amacıyla çadır eylemi başlatıldığını anımsatan İlahiyat Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Eyüp Yiğit, "Biz de Filistinli kardeşlerimize destek amaçlı İnönü üniversitemizde bir çadır organizasyonu düzenledik. Buradaki amaç üniversiteli genç kardeşlerimizi Filistin hakkında bilgilendirmek ve Filistin'in Müslümanlar için ehemmiyetini onlara anlatmak. Dünya genelinde vicdanları harekete geçirecek bir çalışma adı altında inşallah çadırlarımızı kurmuş olduk. Genç kardeşlerimizi de Filistin'e destek amaçlı çadırlarımıza bekliyoruz. Yapacağımız bu çalışmaları Allah nasip ederse uzun bir süreye yayarak inşallah her zaman Filistin'i gündemde tutmaya gayret edeceğiz." dedi.

"Buradaki amacımız; ülkemizde iyice Filistin gündemini oluşturmak ve batıdaki direnişi ve doğan güneşi İslam ülkelerine yaymak"

Yapılan eylemlerin ülkedeki farklı üniversitelere de yansıyacağını belirten Diş Hekimliği Fakültesi 1'inci Sınıf Öğrencisi Samet Yaman, "Bugün burada, yarın Boğaziçi'nde, öbür gün ODTÜ'de inşallah her gün farklı farklı üniversitelerde eylemler devam edecek. Buradaki amacımız; ülkemizde iyice bir Filistin gündemini oluşturmak ve batıdaki direnişi ve doğan güneşi İslam ülkelerine yaymak. Bugün Amerika'da yarın Almanya'da öbür gün Hollanda'da. İnşallah bu direniş tüm dünyaya yayılır. Bu şekilde tüm dünyada Filistin gündemini diri tutarak Gazze'mizi ve Kudüs'ümüzü kurtaracağız inşallah. Kudüs'ü ve Gazze'yi bir an bile aklımızdan çıkarmayacağız. Başta Kudüs ve Gazze olmak üzere Filistin'in tümü kurtulana kadar her zaman elimizden gelen her şeyi yapacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha