Filistinli Aktivist Eyyubi: Kudüs, Mescid-i Aksa ve Gazze'nin kurtuluşu Müslümanların birleşmesine bağlı Filistinli Aktivist Eyyubi: Kudüs, Mescid-i Aksa ve Gazze'nin kurtuluşu Müslümanların birleşmesine bağlı

7 Ekim'den beridir siyonist çetenin yaptığı vahşet, soykırım ve insanlık suçuna karşı, Bingöl Üniversitesinde bulunan 14 öğrenci kulübü, merkezi kafeteryanın önünde saat 12:30'da bir araya gelerek ortak basın açıklaması düzenledi.

Rektör, Akademisyenler ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen basın açıklaması, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Basın açıklamasını Oğuzhan Gili okudu.

"Gazze halkı dünyanın şerefini kurtarmak için varoluş mücadelesi veriyor"

Gili, "Siyonist çetenin kadın, çocuk, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin Gazze’de soykırım suçu işlediğine değinen Gili,“İnsanlık, tarih boyunca gördüğü en büyük zulümlerden birine şahitlik ediyor. Apertheid rejimi işgalci İsrail; kadın, çocuk, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin Gazze’de soykırım suçu işliyor. İşgal çetesi, ABD'nin de desteğiyle insanlık adına ne varsa yıkıp tahrip ediyor. Buna karşı ise Gazze halkı dünyanın şerefini kurtarmak için varoluş mücadelesi veriyor. Bizlerde bu direnişe destek vermek için 7 ayı aşkın bir süredir meydanlardayız. Kardeşlerimizin yalnız olmadığını dualarımızla, sloganlarımızla, açıklamalarımızla ve bugün burada bütün dünyaya ilan ediyoruz." dedi 

"Gazze’de şu anda on binlerce insan, yeterli gıdaya ve suya ulaşamıyor"

2024 yılında dünyanın gözü önünde Gazze’nin açlıktan ve susuzluktan öldüğünü dile getiren Gili, "Yaşanan bu işgal ve soykırım, vicdan sahibi yürekleri kanatıyor, başta bölgemiz ve Ortadoğu olmak üzere tüm dünyanın huzuruna kast ediyor. Tarihteki tüm önemli dönüm noktalarında olduğu gibi bugün de Gazze'de süregelen katliam ve direniş, doğruyu yanlıştan, haklıyı zalimden, izzeti zilletten ayırt eden bir furkan olarak karşımızda durmaktadır. Esfeli safilini zorlayan Siyonistler, sadece Filistin halkını değil, aynı zamanda insanî tüm ilke ve değerleri sistematik bir şekilde katletmektedir. İsrail vahşi katliamlarının yanında gıda, su ve temel insanî ihtiyaçları da birer silah olarak kullanmaktan çekinmemektedir. Gazze’de şu anda on binlerce insan, yeterli gıdaya ve suya ulaşamıyor. Evet, ne yazık ki on binlerce insan 2024 yılında dünyanın gözleri önünde açlık ve susuzluk sebebiyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalmış durumda.1948 yılından beri işgal edilmiş toprakların her tarafındaki Filistin halkına, dünyanın her yerindeki sabırlı ve mücahit Filistin halkına selam olsun. Kurban veren ve vermeye devam eden, dünyanın en dehşetli gücüne karşı kahramanca direnen Hamas’a selam olsun. Birbirine sabrı tavsiye eden ve cihadı bir şiar olarak benimseyen, teslim olmayı reddeden Filistin halkına selam olsun. Binlerce şehit veren, evlatlarının binlercesi tutsak alınan, yaralanan, tutuklanan, evlatlarını katliamlara, evlerin bombardıman edilmelerine ve toprak gaspına kurban veren Filistin halkına selam olsun." ifadelerini kullandı.

"Herkesin üzerine sorumluluklar düşüyor"

Bütün İslam ülkelerinin ve halklarının bir araya gelip tepkisini ortaya koyması gerektiğini vurgulayan Gili, "Buradan Bingöl Üniversitesi kampüsünden vicdan sahibi tüm insanlara sesleniyoruz. Dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bu soykırım karşısında herkesin üzerine sorumluluklar düşüyor. Herkes yaşanan bu büyük soykırıma karşı harekete geçmeli. Uluslararası kuruluşlar, sivil toplum ve devletler, işgalci İsrail’in zulümlerinin önüne geçmek için atılması gereken adımları acil bir şekilde atmalı. Bir an önce İsrail saldırıları durdurulmalı ve acilen ateşkes sağlanmalıdır. Filistin’de on yıllardır zulmeden işgalci İsrail’e karşı gereken yaptırımlar derhal uygulanmalıdır. Bütün İslam ülkeleri ve halkları bir araya gelip tepkisini ortaya koymalıdır. İsrail, hukuksuz işgal hareketi ve katlettiği insanlar için uluslararası hukuk önünde ve tüm dünyanın vicdanında hapsedilmelidir. Kendini İslam'a ve Mescidi Aksa’ya adamış Gazze halkına buradan selamlarımızı iletiyoruz. Sizin izzetli duruşunuz tüm dünyayı hayran bırakıyor. Zalim Siyonistler yaptıklarının hesabını verecek ve cehenneme sürülecek. Sizler ise bu ödediğiniz bedel karşısında cennetin en güzel makamlarında ağırlanacaksınız inşallah." şeklinde konuştu.

"Mescid-i Aksa, Gazze ve tüm Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz"

Aksa Tufanı'nın, İslam coğrafyasının özgürlük hikâyesi olduğunu söyleyen Gili, "Buradan tekrar yüksek sesle ifade ediyoruz ki Mescid-i Aksa, Gazze ve tüm Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdürmeye devam edeceğiz.  Aksa Tufanı, İslam coğrafyasının özgürlük hikâyesidir. Bu hikâyenin bütün kahramanlarını buradan bir kez daha selamlıyoruz. Netenyahu bir katildir. Bizler bütün dünyadan gençler olarak her katil gibi onun da cezasını alabilmesi için tüm dünyayı rahatsız etmeye devam edeceğiz. Doğu ve Batı, zalim yöneticilerine hakkı çekinmeden haykıran binlerce vicdan sahibine şahitlik ediyor ve edecek. Direniş şuuru, bugün bütün dünyada kampüslerde dalga dalga yayılmaktadır. Bizler Bingöl Üniversitesi öğrencileri olarak direnişe ve direnişçilere selam gönderiyoruz. Yakın tarihin en örgütlü kötülüğü siyonizmdir. Ve siyonizmle mücadele sathının daha da genişlemesi için elimizden ne geliyorsa yapacağımızı açık yüreklilikle beyan ediyoruz. Dünyanın tüm vicdanlı halklarını adalet ve iyilikte buluşmaya, zalimlerin zulmünü suratlarına haykırmaya davet ediyoruz. Ve inanıyoruz ki: "İnsanlık vicdanı siyonizmi yenecek Kahrolsun ABD! Kahrolsun İsrail, Kahrolsun küresel emperyalizm! Yaşasın Gazze direnişimiz! Yaşasın nehirden denize özgür Filistin! Yaşasın küresel intifada." ifadelerine yer verdi.

Program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha