Proje kapsamında, sahil yolunda asfalt öncesi PMT serimi, park alanında ise peyzaj çalışması yapılıyor.

Van Gölü’nün eşsiz doğasını vatandaşlara sunmak için çalışan Van Büyükşehir Belediyesi, sahil şeridinde 30 metre genişliğinde yol, 9 bin metre bisiklet ve yürüyüş yolu, oturma alanları, seyir terasları, çeşmeler, kuş gözlem noktaları, yürüyüş ve bisiklet yolları, spor ve çocuk oyun alanları, otoparklar, mescit ve tuvaletler gibi birçok hizmeti hayata geçiriyor.

MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması başvuruları başladı MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması başvuruları başladı

Rekreasyon çalışmalarının yanı sıra sahil yolunda da kaldırım, aydınlatma ve sıcak asfalt çalışmaları gerçekleştiriliyor. Sonbahara kadar halkın hizmetine açılması planlanan devasa park içinde bulunan sazlık ve doğal yaşam alanlar korunurken, sahil yolu projesinin ise 10 kilometreden 16 kilometreye çıkarılması hedefleniyor.

Projenin son durumunu inceleyen Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, projenin kente büyük katkı sağlayacağını söyledi. Balcı, “Vanlıyı, Van Gölü ile buluşturacak 10 kilometrelik yolu ve 1100 dönüm alan ile Van Gölü’nün gerdanlığı sahil yolunu sonbaharda bitirip halkımızın hizmetine sunacağız. Hayırlı olsun.” dedi.