Batı'daki üniversitelerde öğrenci ve akademisyenler siyonist işgal rejiminin Gazze saldırılarına tepki gösterirken Türkiye'deki üniversitelerde de Gazze katliamına tepkiler gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Van YYÜ’de başlatılan ‘Kampüs İntifadası Çadır Nöbeti’ne katılan akademisyen ve öğrenciler basın açıklaması yaptı.

Onlarca öğrenci topluluğunu barındıran Öğrenci Toplulukları Platformu öncülüğünde kurulan “Kampüs İntifadası Çadırı”nın önünde toplanan öğrenci ve akademisyenler, 10 gün boyunca çadırlarda nöbete devam edeceklerini belirtti.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklamasını platform adına Üniversite Camii İmam Hatibi Alaattin Demirel okudu.

"Gazze’de insanlığı ve insana dair ne kadar değer varsa hepsini öldürdüler"

Alaattin Demirel

Gözaltı ve tutuklamalara rağmen dünya halklarının siyonist zulmünü haykırmaktan vazgeçmediğine vurgu yapan Demirel, "Bugün Gazze’de israil terör devleti, dünyanın gözü önünde kardeşlerimizi acımasızca katlediyor. Siyonist yahudiler ve onların batılı işbirlikçileri Gazze’de insanlığı ve insana dair ne kadar değer varsa hepsini öldürdüler. İslam dünyasından ise zayıf, cılız seslerden başka ses çıkmıyor. Üzerimize adeta ölü toprağı serpilmiş kendini Müslüman olarak tanımlayan milyonlarca insan basit konforlarından dahi ödün veremiyor. israil menşeli ürünlerin boykot edilmesine bile destek vermiyorlar. Oysa Hristiyan batı ülkelerinin halkları Gazzeli mazlumlar için daha yüksek sesle bu zulme karşı çıkıyorlar. Bildiğiniz üzere Başta Amerika olmak üzere dünyanın pek çok üniversitesinde israil ve siyonist zulmünü telin ediliyor. Siyonist israil hükümeti protestoları bile kabullenemiyor. Terör devleti, Amerika ve batı ülkelerinin yönetimlerine yaptığı baskılarla üniversite öğrencilerinin ve halkın sesini kısmaya çalışıyorlar. Her türlü baskı gözaltı ve tutuklamalara rağmen bu insanlar israil zulmünü haykırmaktan vazgeçmiyor." dedi.

"Günde kaç defa ellerimizi kaldırıp, çaresizliğimizi Allah’a bildirip kardeşlerimiz için dua ediyoruz?"

Diyarbakırlı İslami STK'lar: Aksa Tufanı, İslam coğrafyasının özgürlük hikayesidir Diyarbakırlı İslami STK'lar: Aksa Tufanı, İslam coğrafyasının özgürlük hikayesidir

Bu katliamlar gerçekleştirilirken Müslümanların nerede durduğuna dikkat çeken Demirel, "Biz ne zaman bu hale geldik? Gazze’deki kardeşlerimiz günün ne kadarında aklımızda, zihnimizde, gönlümüzde ve en önemlisi gündemimizde? Hangi geceler Gazze’deki katliamlar sebebiyle uyku tutmuyor, uyuyamıyoruz? Gazze ne kadar gündemimizde? Zalimlere ne kadar öfkeliyiz? Ve bu öfkemizi ne kadar gösteriyoruz? Onlara hizmet ettiğini açıkça beyan eden veya hizmet ettiğini bildiğimiz kaç tane firma ile ne pahasına olursa olsun artık yollarımızı ayırdık? Günde kaç kişiye zalimleri ve onların karşısında olduğumuzu, olunması gerektiğini anlatıyoruz? Kalbimizin ızdırabı ne kadar gözlerimizde yaşa dönüşüyor? Günde kaç defa ellerimizi kaldırıp, çaresizliğimizi Allah’a bildirip kardeşlerimiz için dua ediyoruz? Gerçekten ne kadar üzgünüz?" ifadelerini kullandı.

“Bugün dünyada çıkan en güçlü ses Gazzeli şehitlerin sesidir”

Demirel sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Bizler Öğrenci Toplulukları Platformu olarak bugün burada kardeşlerimizin yanındayız. Fiziksel olarak olmasa da gönlümüz, kalbimiz ve dualarımız onlarla birlikte. Yönümüz belli, safımız belli, tarafımız belli. İlahi deftere kayıt düşüyoruz. Derdimizi haykırıyoruz. Bu anlamda Gazze’li kardeşlerimizin yanında olduğumuzu haykırmak, tavrımızı, tepkilerimizi, duygularımızı yeniden gözden geçirmek zorundayız. Hayatın olağan akışı içinde körelen kardeşlik duygularımızı, tutum ve davranışlarımızı, bakış açılarımızı, bize ve kardeşlerimize düşmanlık edenlerle ilişkilerimizi gözden geçirmek zorundayız. Gazze’deki kardeşlerimizle gönül bağımızı güçlendirmek zorundayız. Dostumuzu, düşmanımızı tanımak ve konumumuzu, yerimizi buna göre belirlemek zorundayız. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Bugün dünyada çıkan en güçlü ses Gazzeli şehitlerin sesidir. Başta Müslümanlar olmak üzere herkes bu sese kulak vermeli. Rabbimiz bizi duyanlardan eylesin! Şehitlerin mesajını anlayanlardan eylesin!"

Kampüs İntifadası Çadır Nöbeti etkinliği, Van YYÜ Alley Yolu’nda 16 Mayıs’a kadar devam edecek. (İLKHA)

Kaynak: ilkha