Bu destek sayesinde çiftçiler, 1 milyon 100 bin dekar alanda buğday ve arpa ekimi yaptı. Hasat döneminde ise 140 bin ton ürün elde etmeyi hedefliyor.

Van’da geçen yıl yaşanan kuraklık nedeniyle hububat üretimi düşük kalan çiftçiler, bu yıl ilkbaharda alınan yağışlarla umutlandı. Çiftçilere verilen sertifikalı tohum desteği de verimi artırdı. Çiftçiler, biçerdöverlerle tarlalarını hasat ediyor.

Gıda işletmelerine 227 milyon lira para cezası Gıda işletmelerine 227 milyon lira para cezası

Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftçilere yüzde 75 hibeyle sertifikalı buğday ve arpa tohumu desteği verdiklerini söyledi. Görentaş, “Geçen yıl 80 bin ton buğday ve arpa elde ettik. Bu yıl 140 bin ton rekolte bekliyoruz. İl ekonomisine önemli katkı sağlayacak.” dedi.

Görentaş, çiftçilerin elde ettikleri mahsulden ihtiyaç fazlasını Toprak Mahsulleri Ofisine satabileceklerini belirtti. Görentaş, “Buğday ve arpa tohumu desteklerimiz devam edecek. Çiftçilerimizin daha çok alanda ekim yapmalarını istiyoruz.” diye konuştu.

Çiftçilerden Ömer Sidal ise devletten aldığı sertifikalı buğday tohumuyla ekim yaptığını ve verimden memnun olduğunu ifade etti. Sidal, “Devletten hibe aldığımız tohumlar sayesinde tarlalarımız boş kalmıyor. Hasat dönemindeyiz. Güzel bir verim bekliyoruz. Ürünümüzün elimizde kalmasını istemiyoruz. Toprak Mahsulleri Ofisine satacağız.” dedi.