Adıyaman'ın Kuzey bölgesinde yer alan Karadağ ormanlık alanında meydana gelen yangın anında yaşanan kahramanca bir müdahale dikkat çekti. Yangının yayılması sonucu alevlere kapılan bir çam ağacını söndürmek için bir kişi, üzerindeki tişörtü kullanarak yangını kontrol altına aldı.

Olaya dair edinilen bilgilere göre, çıkan örtü yangını çam ağaçlarına da sıçradı. Yangının büyümesiyle birlikte itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi.

Takla atan traktörün sürücüsü öldü Takla atan traktörün sürücüsü öldü

Vatandaşlarla birlikte yapılan müdahale sonucunda alevler kontrol altına alındı. Bu esnada alev alan bir çam ağacını söndürmek isteyen Numan Tak adlı vatandaş, alevleri tişörtünü kullanarak söndürdü.

Numan Tak, yangını söndürmek için büyük bir özveriyle ağacın yanına gitti. Ancak kürekle müdahale etmek yeterli olmadı. Bunun üzerine üzerindeki tişörtü çıkararak ağacın gövdesine sarıp alevlere vurarak yangını kontrol altına aldı.

Ormanın ve içindeki canlıların değerini vurgulayan Numan Tak, "Elbisemle söndürdüm, yapacak bir şey yok. Ormandır böcekler var, hayvanlar var. Onlara yazık onlar da canlıdır. Her bir ağaç bir evlattır" ifadeleriyle duygularını dile getirdi.

Tamamen söndürülen yangın sonrasında itfaiye ekipleri soğutma çalışmalarını gerçekleştirdi. Yapılan incelemeler sonucunda ise bir kişinin ormanlık alanda plastik hurda yakarak yangını başlattığı ve bu eylemin orman yangınına sebep olduğu belirlendi.