Bilinçsiz kullanılan zirai ve kimyasal ilaçların hem ürünlere hem insan sağlığına ve hem de maddi kayba neden olduğuna dikkat çeken Metin Direk, İLKHA muhabirine ürünlerde verimin artması ve insan sağlığına zarar vermemek için zirai, kimyasal ilaç kullanımının bilinçli ve uzmanların kontrolünde kullanılması gerektiğini söyledi.

Tarımda yanlış ilaç kullanımının başta insan sağlığına ve ürün kaybına neden olduğunu ifade eden Direk, bilinçli ilaçlama ve bilinçli ürün ekimiyle daha çok verim elde edileceğini belirtti.

Kızamıktan korunmanın tek yolu... Kızamıktan korunmanın tek yolu...

Son zamanlarda zirai ilaçlarda yaşanan fiyat artışına da değinen Direk, doğru ilaçlama ile ürün veriminde artış ve maliyetlerde de düşüş yaşanacağını ifade etti.

Zirai ilaç kullanımında çiftçilerin mutlaka ziraat danışmanlarına danışması gerektiğine dikkat çeken Direk, "Çiftçilerin, Ziraat Odalarındaki uzmanlara ve Tarım İl Müdürlüklerine danışmaları gerekiyor. Çiftçilerimiz zirai ilaçları danışarak kullandığı zaman hem ilacı düzgün bir şekilde uygulayacak hem de kullandığı ilaçtan büyük bir memnuniyet sağlamış olacaktır. Aksi yönde kulaktan dolma bilgilerle ilaçları kullanırlarsa ürünlerine hem yanlış ilaç kullanmış olur hem de kullandığı ilaçtan yarar görmez. Bu da çiftçiye hem zaman kaybına hem de mal kaybına neden olur. Bundan dolayı çiftçilerimizin mümkün mertebe uzmanlara danışarak zirai ilaç kullanmalarını tavsiye ediyoruz." dedi.